Baigusiems 12 kl. arba išklausiusiems vidurinio ugdymo programą – mokymo trukmė 1,5 metų.

Padavėjas ir barmenas:

  • priima atskirus užsakymus, aptarnauja lankytojus šventiniuose pobūviuose ir priėmimuose;
  • gamina nesudėtingus patiekalus ir gėrimus;
  • užsako, priima prekes ir tikrina jų kokybę;
  • tvarko įvairius materialinių vertybių ir finansinės apskaitos dokumentus;

Padavėjas ir barmenas dirba privačiose, visuomeninėse viešojo maitinimo įstaigose (restoranuose, kavinėse, baruose, viešbučiuose, užkandinėse ir pan.), dirba su įvairiais maisto ruošimo technologiniais įrenginiais ir prekybine įranga.
Padavėjo ir barmeno darbe reikalingos šios asmeninės savybės: komunikabilumas, paslaugumas, organizuotumas, greita orientacija, ištvermė, koordinacija, taisyklinga laikysena, maloni išvaizda, judesių lankstumas ir grakštumas.

Baigęs profesinę mokyklą specialistas gali dirbti padavėju ir barmenu, vadovauti to paties lygio nekvalifikuotiems darbininkams. Iniciatyvus, verslus padavėjas ir barmenas gali įsteigti individualią viešo maitinimo ar kitą aptarnavimo sferos įmonę. Gali studijuoti aukštojoje mokykloje, o baigęs ją, užimti aukštesnes pareigas ar vadovauti įmonei.


Category: Maitinimas ir klientų aptarnavimas