LEONARDO DA VINCI MOBILUMO PROJEKTAS  „Nacionalinė virtuvė ir aptarnavimo kultūra-svetingumo pagrindas“  Nr. LLP-LdV-IVT-2009-LT-0233 stažuotė Turkijoje, Fetijos regione

2010 m. gegužės 7-28d. stažuotėje dalyvavo 7 padavėjo ir barmeno specialybės mokiniai iš VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos, po 2 virėjo specialybės mokinius iš Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos ir Utenos regioninio profesinio mokymo centro. Mokinius lydėjo profesijos mokytoja metodininkė Gintarė Jakimonytė.
      Pagal sudarytą programą mokiniai dirbo 4 žvaigždžių „Lykia Botanika“ viešbučio virtuvėje,restorane ir baruose. Mokiniai tyrinėjo darbo rinkos ypatumus, mokėsi naujų maisto ruošimo technologijų, receptūrų, nacionalinių patiekalų paruošimo ir patiekimo,  gilino užsienio kalbos žinias, vystė verslumo ir kitus bendruosius gebėjimus, susipažino su užsienio šalių istorija, kultūra, grožėjosi kraštovaizdžiu, aplankė Fetijos miestą, vyko laivu į kelionę 12 salų.