LEONARDO DA VINCI MOBILUMO PROJEKTAS
Nacionalinė virtuvė ir aptarnavimo kultūra-svetingumo pagrindas Nr.
LLP-LdV-IVT-2009-LT-0233 stažuotė Turkijoje, Fetijos regione
2010
m. gegužės 7-28d. stažuotėje dalyvavo 7 padavėjo ir barmeno specialybės
mokiniai iš VšĮ Alantos technologijos ir verslo
mokyklos, po 2 virėjo specialybės mokinius iš Vilniaus turizmo ir prekybos
verslo mokyklos ir Utenos regioninio profesinio mokymo centro. Mokinius lydėjo profesijos
mokytoja metodininkė Gintarė Jakimonytė.
Pagal sudarytą programą mokiniai dirbo 4
žvaigždžių Lykia Botanika viešbučio virtuvėje,restorane ir baruose. Mokiniai tyrinėjo darbo
rinkos ypatumus, mokėsi naujų maisto ruošimo technologijų, receptūrų,
nacionalinių patiekalų paruošimo ir patiekimo,
gilino užsienio kalbos žinias, vystė verslumo ir kitus bendruosius
gebėjimus, susipažino su užsienio šalių istorija, kultūra, grožėjosi
kraštovaizdžiu, aplankė Fetijos miestą, vyko laivu į
kelionę 12 salų.