Archyvas

 

2006 11

2006 10

2006 09
2007 09

2008 02

2008 03

2008 07

2009 08

2009 09

2009 10


Kontaktai


Gruodžio 21 d vyko Urenos apskrities konferencija - pasitarimas "Alternatyvių energijos šaltinių panaudojimas ir perspektyvos". Buvo buvo išklausyti pranešimai ir diskutuota: atsinaujinančių energijos išteklių reguliavimas, biodegalai, vėjo energetika, saulės energijos panaudojimas, hidroenergetika, geoterminės energijos panaudojimas, energijos gavimas iš biomasės, parama atsinaujinančiai energetikai pagal Kaimo plėtros programos priemones.

    Nuotraukos  >>>


KALĖDŲ STEBUKLO BELAUKIANT

Šviesu ir smagu širdyje, kai lyg vaikas lauki stebuklo. O kad tas laukimas neprailgtų, žmonės jau nuo senų senovės žinojo, kaip  smagiai ir gražiai praleisti Advento popietes. VšĮ Alantos TVM jau tapo tradicija organizuoti kalėdines muges. Nors žvarbus vėjas gairino veidus, gruodžio 17 rytą į mugę rinkosi  geranoriški pardavėjai ir smalsūs pirkėjai.

Daugiau >>>                       Nuotraukos     1  >>>  ,     2  >>>


Gruodžio15 dieną mokykloje vyko jau tradiciniu tapęs renginys SUPER 6-TUKAS.    Šiais metais renginio tema buvo „MES GALIM“. Mokinių komanda, UAB „Alantos agroservisas" komanda ir mokytojų komandos aktyviai varžėsi įvairiose rungtyse. Jau treti metai iš eilės nugalėtojų pozicijos neužleido mokytojų komanda, antri liko mokiniai, treti -„Alantos agroserviso" komanda

Renginio nuotraukos      >>> 1 ,    >>> 2


Gruodžio 10 d. mokykloje vyko profesinio meistriškumo konkursas „Šauniausias barmenas“. Konkurse dalyvavo virėjo ir barmeno, padavėjo-barmeno specialybių mokiniai. Dalyviai įveikę teorinę užduotį, dalyvavo konkurso praktinėje dalyje: mokyklos valgykloje aptarnavo lankytojus, gamino nealkoholinius kokteilius.

         Konkurso akimirkos  >>>


  Projekte „Karjeros planavimo ir gyvenimo įgūdžių tobulinimo programa „Rytojaus ateitis – mano rankose“ “ dalyvauja 5 mūsų mokyklos mokiniai: Dovydas Zinkevičius -  PĮK1 (konsultantė  Nijolė Šeikienė), Vesta Sokavičiūtė – E2,(konsultantė  Henrika Navikienė) Aušra Miškinytė - PB2. (konsultantė Dalia Žygelienė) ,Tomas Petrėnas - Ap1 (konsultantė Vaida Saugūnienė) 

                Daugiau >>>                                                                        Nuotraukos >>>



  Mūsų mokyklos staliaus, apdailininko (statybininko) specialybių mokiniai, kartu su lydinčiais mokytojais Jolanta Bimbiriene, Lina Skladaityte ir Viktoru Šimėnu lapkričio 9-21 dienomis vyko į kelionę Vokietijoje, Šteinfurto technikos mokykloje, pagal Comenius partnerysčių projektą LLP-COM-MP-2008-00019 „ Sporto įrangos iš medžio gamyba, tobulinant užsienio kalbos įgūdžius“.

                                                                                                     Nuotraukos >>>


Lapkričio 25 d. mokykloje vyko profesinio meistriškumo konkursas „Geriausias autotechnikas“. Konkurse dalyvavo automobilių remontininko ir tarptautinių vežimų vairuotojo ekspeditoriaus specialybių mokiniai. Dalyviai įveikę teorinę užduotį, dalyvavo konkurso praktinėje dalyje: atliko kasdieninės automobilio techninės priežiūros darbus; manevrus krovininiu ir lengvuoju automobiliu.

 Konkurso akimirkos >>>


 

  Į kelionę Vokietijoje kartu su  UAB “ Biržų žemtiekimas“ vykusi Lietuvos ūkininkų grupė, kurioje buvo ir mūsų mokyklos atstovas Zenonas Lasys, turėjo galimybę aplankyti Westfalia gamyklą, du pienininkystės ūkius ir Pasaulinę žemės ūkio technikos parodą Agritechnica 09 Hanoveryje.   Lietuvos žemdirbiams rūpėjo parodoje pamatyti pieno ūkiam skirtus eksponatus, domino jau laukuose išbandytos „ Bergmann“ priekabos – krautuvai.

                                                                                                    Noutraukos >>>


Lapkričio 18 d. mokykloje vyko profesinio meistriškumo konkursas „Šauniausias prekybininkas“. Konkurse dalyvavo pramonės įmonių prekybos konsultanto ir apskaitininko ir kasininko specialybių mokiniai. Dalyviai įveikę teorinę užduotį, dalyvavo konkurso praktinėje dalyje. 

 Konkurso akimirkos >>>


      Lapkričio 11 dieną mūsų mokykloje vyko „Šauniausios grupės“ rinkimai    >>>>>   

                                                                                                        Nuotraukos >>>


  Lapkričio 12 dieną mūsų mokykloje vyko seminaras „Vyresnių klasių mokinių socialinio ugdymo specifika profesinėje mokykloje“. Seminare dalyvavo Molėtų rajono ir Utenos miesto mokyklų socialiniai pedagogai.

Profesinė mokykla – specializuota socialinė aplinka, o joje besimokantys mokiniai – specifinė ugdytinių grupė. Čia prasideda naujas socialinės adaptacijos etapas, kurio sėkmingumui daug reikšmės turi besimokančiųjų asmenybės ypatumai, mokymosi aplinka bei profesijos pasirinkimo motyvai. Pranešimą, tema „Mokinių  socialinė adaptacija VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokykloje“, skaitė mūsų mokyklos socialinė pedagogė R.Sabaliauskienė. Vyr. etikos mokytoja V.Saugūnienė pristatė mūsų mokykloje ruošiamas specialybes, dalyvavimą tarptautiniuose projektuose ir popamokinėje veikloje.

                                                                                                   Nuotraukos >>>


 

Lapkričio 12 d. Švietimo mainų paramos fondas organizavo tarptautinį renginį „Baltic EXPRO+“, kurio metu vyko geriausių švietimo projektų paroda, 2009 m. Kokybės konkurso apdovanojimai. Papildomas apdovanojimas už kokybiškiausią profesinio informavimo veiklą profesinėje mokykloje skirtas VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos profesinio informavimo taškui.

                                                                           Nuotraukos >>>


  Lapkričio 10 d. mokykloje vyko profesinio meistriškumo konkursas „Sumaniausias kaime“. Konkurse dalyvavo ekologinio ūkio darbininko ir ž.ū. gamybos verslo darbuotojo specialybių mokiniai. Dalyviai pirmiausiai turėjo įveikti teorinę užduotį. Patekę į antrą etapą, mokiniai turėjo atlikti augalininkystės, gyvulininkystės praktines užduotis taip pat pademonstruoti savo praktinius įgūdžius valdant traktorių.

  Konkurso akimirkos  >>>


Tavo žvilgsnis

      Jau daugelį metų mūsų mokyklos moksleiviai aktyviai dalyvauja vaikų kūrybinės iniciatyvos fondo vertimų konkurse - projekte  „Tavo žvilgsnis“ . Moksleiviai vadovaujami mokytojų L. Pacevičienės, L. Gelažanskienės, N. Sinkevičienės. R. Dikinienės verčia tekstus iš anglų, rusų, vokiečių kalbų ir iliustruoja juos. Šiais metais daugiausiai buvo verčiami tekstai iš anglų kalbos.Konkurso laureatėmis tapo PB2 moksleivės: Aušra Miškinytė (iliustracija) ir Aistė Bilotaitė (vertimas iš anglų kalbos).
       Sveikiname !


      Spalio 16 dieną Molėtuose vyko mūsų mokyklos organizuojama „Ekologiškų produktų paroda – mugė“. Nepabūgę šalto oro susirinko prekeiviai, norintys ne tik parodyti , bet ir parduoti savo augintą ir pagamintą produkciją ir žinoma pirkėjai, kurie norėjo įsigyti ekologiškų produktų. Mugės atidarymo ceremonijoje dalyvavo VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos direktorius Vladas Pusvaškis bei Molėtų rajono meras Algimantas Žiukas.

                                                                                                      Nuotraukos>>>


TREČIOSIOS RUNGTYNĖS

      Spalio 14d. vyko trečiosios krepšinio varžybos „Seniai- Fuksai“ pereinamai taurei laimėti. Po atkaklios ir permainingos kovos laimėjo „Fuksai“. Sveikiname su pergale !!!

         


      2008m. rugsėjo 20d.-spalio 10d. buvo vykdomas Leonardo da Vinci projektas LLP-LdV-IVT-2009-LT-0233 „Nacionalinė virtuvė ir aptarnavimo kultūra – svetingumo pagrindas“.
Stažuotėje dalyvavo 4 padavėjo ir barmeno specialybės mokiniai iš VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos, po 2 virėjo specialybės mokinius iš Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos ir Utenos regioninio profesinio mokymo centro.
      Pagal sudarytą programą mokiniai dirbo tarptautiniam viešbučių tinklui „Dedeman“ priklausančiame restorane, nacionalinio tipo restorane „ Evvel Zaman“, Rizės pramonės mokykloje kartu su mokiniais gamino turkiškus patiekalus, susipažino su maitinimo paslaugų teikiamomis naujovėmis ir aptarnavimo kultūra. Keli televizijos kanalai (CayTV, TNT, KackarTV) paruošė reportažus apie stažuotę Rize mieste.
      Savaitgaliais buvo organizuojamos kelionės į kalnus, aplankytas arbatos muziejus ir romėnų pastatytos pilys.

                                                                                                    Nuotraukos>>>


      Marijampolės profesinio rengimo centras vykdo  Leonardo Da Vinci projektą „ LLP-LdV-VETPRO-2009-LT-0268“ „Gyvenimo įgūdžių integravimas ir diegimas profesijos mokyme“ , pagal kurį mūsų mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui  Stasys Skebas spalio 4-11 dienomis stažavosi Švedijoje.  Stažuotės metu dalyviai turėjo galimybe susipažinti su gyvenimo įgūdžių mokymu Molledalsgymnasiet ir Universitetsholmens Upper mokyklose,  aplankė studentų miestą Lundą. Taip pat lankėsi Malmės švietimo departamente, XXX Malmės profesinėje mokykloje  bei Agnesfrid gimnazijoje kur taip pat buvo supažindinti su gyvenimo įgūdžių integravimu profesijų mokyme.

                                                                                                                              Nuotraukos>>>


SPORTINĖS VARŽYBOS „MOKYTOJAI- MOKINIAI“

      Spalio 7 dieną mokytojų dienos proga vyko tradicinės sportinės varžybos „Mokytojai- Mokiniai“ tarp mokinių ir mokytojų komandų. Šį kartą komandos žaidė netradicinį krepšinį. Tris kėlinius buvo žaidžiama su amerikietiško futbolo kamuoliu, o ketvirtas- su lauko teniso kamuoliuku. Po permainingos ir atkaklios kovos nugalėjo mokytojai.

      Sveikiname mokytojų komandą su pergale!!!                                                         Nuotraukos>>>


2009 spalio  16 d. (penktadienį)
VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokykla

organizuoja „EKOLOGIŠKŲ PRODUKTŲ PARODĄ - MUGʓ

 PRADŽIA  10.00 val.

      Renginio vieta: kavinės „Lelija“ kiemo automobilių stovėjimo aikštelė (šalia savivaldybės).

      Kviečiame dalyvauti rajono ūkininkus, sodininkus, tautodailininkus ir amatininkus parduodant savo produkciją.
      Taip pat laukiame gausaus pirkėjų būrio.
      Dalyvius prašome registruotis iki spalio 15 dienos: Tel. (8 383) 53701, 8 612 85424 alpro@is.lt


      Spalio 5 d. mokykloje iškilmingai buvo paminėta Mokytojo diena.                     

                                                  Filmas>>>                                                 Nuotraukos>>>


REVANŠAS

      Rugsėjo 30d. vyko atsakomosios krepšinio varžybos „Seniai- Fuksai“ tarp jungtinės II-III kursų mokinių komandos su legionieriumi“ bendrojo ugdymo skyriaus vedėju ir I kurso mokinių komandos. Po atkaklios ir permainingos kovos šį kartą laimėjo „Fuksai“.

      Sveikiname „Fuksus“  su pergale!!!                                                              Nuotraukos>>>


      2009 m. rugsėjo 25 d. VšĮ Vilniaus statybininkų rengimo centre vyko gerosios patirties seminaras, kurį organizavo Profesinio mokymo metodikos centras. Seminaro tikslas – pristatyti ir pademonstruoti 2004-2006 m. ESF projektų vykdymo metu parengtas mokymo priemones ir metodinę medžiagą, skirtas statybinės pakraipos specialistams rengti bei pasidalinti jų rengimo patirtimi. Į šį seminarą buvo pakviesti profesinių mokyklų atstovai, kurie pristatė savo mokyklose vykusius projektus. Seminaro metu mokytojams buvo suteikta galimybė aplankyti ir apžiūrėti VšĮ Vilniaus statybininkų rengimo centro modernizuotą praktinio mokymo bazę. Mūsų mokykloje vykusio projekto „Kaimo paslaugų verslo darbuotojo mokymo programos rengimas ir įgyvendinimas (BPD2004-ESF-2.4.0-03-05/0147)“  paruoštos mokomosios medžiagos modulį „Patalpų remontas“ pristatė vyr. profesijos mokytojai Jolanta Bimbirienė ir Arūnas Guzovijus.

                                                                                                                      Nuotraukos>>>


      Naujoje Utenos sporto arenoje dvi dienas veikė tarptautinė verslo ir inovacijų paroda „EXPO Utena 2009“, kurioje dalyvavo ir Alantos technologijos ir verslo mokykla .                      
                                                                                                                        Nuotraukos>>>


KREPŠINIO VARŽYBOS „SENIAI - FUKSAI“

      Rugsėjo 23 d. vyko kasmetinės ir tradicinės krepšinio varžybos „Seniai- Fuksai“ tarp jungtinės II-III kursų mokinių komandos su „legionieriumi“ bendrojo ugdymo skyriaus vedėju ir I kurso mokinių komandos. Po atkaklios ir permainingos kovos varžybas laimėjo „Seniai“.

      Sveikiname su pergale!!!                                                              Nuotraukos>>>


  KAIP TAMPAMA ŽMONĖMIS ARBA ILGA KELIONĖ PER KOPAS

  Sudėtingas mūsų mokyklai šis rugsėjis. Visų pirma – prasidėjo mokslo metai ir jie dar oi kaip negreit baigsis. Visų antra – iki šios dienos mokyklos koridoriais tūsėsi ir kabinetuose sėdėjo kažkokios neaiškios žmogystos, kažkokie fuksai. Todėl 09. 22 buvo nuspręsta juos pakrikštyti taip paverčiant padoriais žmonėmis ir pilnateisiais VšĮ Alantos TVM nariais.
                                                                         
           Skaityti daugiau >>>                                                                             
Nuotraukos>>>


  Rugsėjo 22 d. Alantos technologijos ir verslo mokyklos moksleiviai laukuose prie Avilčių darbavosi bulviakasyje.

                                                                                                                         Nuotraukos>>>


  Fotoreportažas iš  Alantos technologijos ir verslo mokyklos bendrabučio.              Nuotraukos>>>


  Rugsėjo 20 d. Alantos technologijos ir verslo mokyklos, Utenos regioninio profesinio mokymo centro ir Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos moksleiviai su lydinčia mokytoja Gintare Jakimonyte, išvyko trijų  savaičių stažuotei  į Turkiją, pagal Leonardo Da Vinci mobilumo projektą Nr. LLP-LdV-IVT-2009-LT-0233 „ Nacionalinė virtuvė ir aptarnavimo kultūra – svetingumo pagrindas“.


  Rugsėjo 15 d. Alantos technologijos ir verslo mokykloje vyko seminaras “Ūkininkavimo ypatumai kalvotose Aukštaitijos vietovėse”
                                                                                            
 Nuotraukos>>>


  VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokykla nuo rugsėjo 14 d. organizuoja šiuos kursus:
     -
     Ūkininkavimo pradmenų (kodas 261062110) (vykdome ir egzaminus eksternu).
     -
     Poilsio kaime (kaimo turizmo) organizavimo (kodas 261081201)
     -
     Traktorininkų (TR1, TR2 SZ, SM), vairuotojo B, C1 kategorijoms įgyti.

  Kreiptis tel. (8 383) 58337, 86 98 85159., el. paštas alzum@is.lt

Mokymo vieta:
VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokykla
Technikumo g. 2, Naujasodžio k., Alantos sen. Molėtų r., LT-33315


 2009 m. rugsėjo 5 d. Dubingių piliavietėje buvo perlaidoti  Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų Radvilų giminės atstovų palaikai.
    Po ceremonijos Dubingių karčemoje vyko Radvilų didikų paminėjimas ir iškilmingi pietūs, kuriuose dalyvavo Premjeras A. Kubilius, Europos Parlamento narys V.Landsbergis, Seimo ir ministerijų vadovai, archeologai, istorikai, Lenkijos, Baltarusijos ir Ukrainos kultūros ministrai, Radvilų giminės palikuonys ir kiti asmenys.
    Tradicines lietuviškas vaišes ruošė ir pobūvį aptarnavo VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos virėjo ir barmeno, padavėjo ir barmeno specialybės moksleiviai. Jiems vadovavo profesijos mokytoja metodininkė G.Jakimonytė ir profesijos mokytoja J.Michnevičienė.

Nuotraukos>>>


 2009 m. rugsėjo 4 d. Alantos dvaro rūmuose vyko Mykolo Kleopo Oginskio koncertas.                Nuotraukos>>>


VšĮ ALANTOS TECHNOLOGIJOS IR VERSLO MOKYKLOJE

2009 m. rugsėjo 15 d.

Organizuojamas seminaras

“Ūkininkavimo ypatumai kalvotose Aukštaitijos vietovėse”

P R O G R A M O J E


1.     Ūkininkavimo ypatumai kalvotose vietovėse, lektorė  - N. Lasienė
2.
    
Technologinių komplektų ruošiant pašarus pristatymas, lektoriai – UAB „ DOJUS agro“
3.     Naujos žemės dirbimo technikos pritaikymo galimybės kalvotuose Aukštaitijos laukuose ,      lektorius -  St. Skebas
4.     Patirtis pašarų ruošimo srityje, lektorius – V. Limba

 Seminaro pradžia 10.00 val.

VšĮ Alantos TVM , projektų vadovė A. Selim
tel. (8-612) 85424
                                                                                                         Nuotraukos>>>


    2009 m. rugsėjo 1 d. vykusios mokslo metų pradžios šventės akimirkos.                   Nuotraukos>>>


    Skelbiama 2009 m. Leonardo Da Vinci programos mobilumo projekto „ LLP-LdV-IVT-2009-LT-0233" „Nacionalinė virtuvė ir aptarnavimo kultūra - svetingumo pagrindas" pirmojo srauto, stažuotei Turkijos Rize provincijos nacionalinio švietimo direktorate nuo 2009-09-20 iki 2009-10-10, dalyvių atranka. Atranka vyksta iki 2009-08-21.

Kreiptis į projektų vadovę Almą Selim.
e.paštas: alpro@is.lt

Tel. (8-383) 58701, (8-612) 85424

VšĮ ALANTOS TECHNOLOGIJOS IR VERSLO MOKYKLOS INFORMACIJA APIE SUAUGUSIŲJŲ MOKYMĄ

Programos pavadinimas ir kodas

Mokymo vieta

Numatoma mokymo pradžia

Programos trukmė

Informacijos ir registracijos telefonai

Ūkininkavimo pradmenys, kodas 261062110


 Poilsio kaime (kaimo turizmo) organizavimas, kodas 261081201

 B, C1 kategorijų vairuotojai

 

Sunkiųjų keturračių motociklų  vairuotojai, kodas 296184030
 

 TR1 kategorijos traktorių vairuotojai,

kodas 262084016

VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokykla

2010-01-11

 9.00 val.

 2010-01-18

9.00 val.

 2010-01-11

9.00 val.


 2010-01-11

9.00 val.

  2010-01-18

9.00 val.

320 val.

 

 160 val.

 

  90 val.

12 val.

 

 

 

280 val.

(8 383) 58 337

8 698 85159

alzum@is.lt


Gruodžio 21 d vyko Urenos apskrities konferencija - pasitarimas "Alternatyvių energijos šaltinių panaudojimas ir perspektyvos". Buvo buvo išklausyti pranešimai ir diskutuota: atsinaujinančių energijos išteklių reguliavimas, biodegalai, vėjo energetika, saulės energijos panaudojimas, hidroenergetika, geoterminės energijos panaudojimas, energijos gavimas iš biomasės, parama atsinaujinančiai energetikai pagal Kaimo plėtros programos priemones.

    Nuotraukos  >>>


KALĖDŲ STEBUKLO BELAUKIANT

Šviesu ir smagu širdyje, kai lyg vaikas lauki stebuklo. O kad tas laukimas neprailgtų, žmonės jau nuo senų senovės žinojo, kaip  smagiai ir gražiai praleisti Advento popietes. VšĮ Alantos TVM jau tapo tradicija organizuoti kalėdines muges. Nors žvarbus vėjas gairino veidus, gruodžio 17 rytą į mugę rinkosi  geranoriški pardavėjai ir smalsūs pirkėjai.

Daugiau >>>                       Nuotraukos     1  >>>  ,     2  >>>


Gruodžio15 dieną mokykloje vyko jau tradiciniu tapęs renginys SUPER 6-TUKAS.    Šiais metais renginio tema buvo „MES GALIM“. Mokinių komanda, UAB „Alantos agroservisas" komanda ir mokytojų komandos aktyviai varžėsi įvairiose rungtyse. Jau treti metai iš eilės nugalėtojų pozicijos neužleido mokytojų komanda, antri liko mokiniai, treti -„Alantos agroserviso" komanda

Renginio nuotraukos      >>> 1 ,    >>> 2


Gruodžio 10 d. mokykloje vyko profesinio meistriškumo konkursas „Šauniausias barmenas“. Konkurse dalyvavo virėjo ir barmeno, padavėjo-barmeno specialybių mokiniai. Dalyviai įveikę teorinę užduotį, dalyvavo konkurso praktinėje dalyje: mokyklos valgykloje aptarnavo lankytojus, gamino nealkoholinius kokteilius.

         Konkurso akimirkos  >>>


  Projekte „Karjeros planavimo ir gyvenimo įgūdžių tobulinimo programa „Rytojaus ateitis – mano rankose“ “ dalyvauja 5 mūsų mokyklos mokiniai: Dovydas Zinkevičius -  PĮK1 (konsultantė  Nijolė Šeikienė), Vesta Sokavičiūtė – E2,(konsultantė  Henrika Navikienė) Aušra Miškinytė - PB2. (konsultantė Dalia Žygelienė) ,Tomas Petrėnas - Ap1 (konsultantė Vaida Saugūnienė) 

                Daugiau >>>                                                                        Nuotraukos >>>



  Mūsų mokyklos staliaus, apdailininko (statybininko) specialybių mokiniai, kartu su lydinčiais mokytojais Jolanta Bimbiriene, Lina Skladaityte ir Viktoru Šimėnu lapkričio 9-21 dienomis vyko į kelionę Vokietijoje, Šteinfurto technikos mokykloje, pagal Comenius partnerysčių projektą LLP-COM-MP-2008-00019 „ Sporto įrangos iš medžio gamyba, tobulinant užsienio kalbos įgūdžius“.

                                                                                                     Nuotraukos >>>

 


Atgal - - - - - - - - - - - Į pagrindinį

Naujienos | Naujienų archyvas | Kontaktai | Bendros žinios apie mokyklą | Deutsch | English | Russian | Mokymo proceso organizavimas | Informacija moksleiviams | Informacija moksleivių tėvams | Foto galerija | Video galerija | Nuorodos į kitas interneto svetaines

Atnaujinta 2010.02.20 Sukurta 2002 ©