Archyvas

 

2006 11

2006 10

2006 09
2007 09

2008 02

2008 03

2008 07

2009 08

2009 09

2009 10

2010 07

2010 12
2011 06

2011 12

2012 01-04
2012 04-05

2012 - 2013
Kontaktai

 

I pirmą puslapį

 

  

Mentorių programos seminaras Latvijoje

        Liepos 24 d. Kraslavos savivaldybėje (Latvijoje) vyko „Educate for business“ (LLIV-325) projekto mentorių programos pirmasis susitikimas – seminaras. Seminaro vedėjas – Janis Leilands, sertifikuotas tarptautinės vadybos konsultantas, dėstytojas ir kokybės sistemų auditorius, pristatė mentorių programą, jos tikslus ir planuojamus rezultatus, plačiau nupasakojo, koks bus mentorių, dirbsiančių mokyklose, darbo pobūdis, bendravimas su auklėtiniais, kas turės būti nuveikta. Projekto metu du Alantos technologijos ir verslo mokyklos mokiniai turės po mentorių, kuris padės mokiniui siekti tikslo – sukurti verslo planą ir paskatins jį įgyvendinti, konsultuos praktiniais verslo kūrimo klausimais ir skatins verslumą. Pagrindinis šio programos mentorius – pats Janis Leilands, į kurį gali kreiptis tiek mokyklose dirbantys mentoriai, tiek ir patys mokiniai. Jis pasiruošęs padėti tiek gryninant idėjas, tiek ir sprendžiant konkrečias užduotis, kuriant verslo planą.
        Sekančio susitikimo metu planuojama pakviesti visus mentorius kartu su mokiniais, pristatyti mokinių verslo planų idėjas, pasirodyti jau padarytą darbą ir pasidalinti patirtimi. 

Projekto koordinatorė Justina Levenauskienė


Išeivijos lietuvių iš Rusijos vizito apibendrinimas

        Liepos 12 d., vyko išeivijos lietuvių iš Rusijos vizito VšĮ Alantos TVM apibendrinimas. Svečiai džiaugėsi viešnage Lietuvoje, aplankytais kultūriniais objektais, lietuvių kalbos, istorijos, geografijos pamokomis. Išeivijos lietuvius sveikino ir toliau puoselėti lietuvybę linkėjo mokyklos direktorius Vladas Pusvaškis, Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Dainius Numgaudis, Rusijos lietuvių bendrijos sąjungos pirmininkas Gintautas Želvys.

Nuotraukos >>>


Išeivijos lietuvių iš Rusijos vizitas VšĮ Alantos TVM

        Nuo liepos 2 d. mokykloje svečiuojasi išeivijos lietuviai iš Rusijos. Svečiai susipažins su mokyklos teorinio ir praktinio mokymo baze, aplankys Alantos dvarą, Molėtų bei Anykščių kraštus, susipažins su istorinėmis Lietuvos vietomis: Trakais, Vilniumi, Kernave. Jiems dvi savaites vyks mokymai - išeivijos lietuviai mokysis lietuvių kalbos, įgis istorijos ir geografijos žinių.

Nuotraukos >>>


Kvalifikacijos pažymėjimų įteikimo šventė

        Birželio 28 dieną įteikti kvalifikacijos pažymėjimai 140 absolventų. Tai būsimieji staliai; automobilių remontininkai; padavėjai ir barmenai; kaimo verslų paslaugų teikėjai; ž. ū. gamybos verslo darbuotojai; apsaugos darbuotojai, apskaitininkai ir kasininkai. Linkime sėkmės absolventams!

Nuotraukos >>>


Santaros Šviesos suvažiavimas

        2013 m. birželio 21-23 d. mūsų mokykloje vyko  jubiliejinis, 20 metų Lietuvoje, Santaros Šviesos suvažiavimas .

Nuotraukos >>>


Praktika Latvijoje

        Birželio 19-21 dienomis Alantos technologijos ir verslo mokyklos mokiniai vyko į praktiką Latvijoje. Ši veikla – tai projekto „Educate for business“ (LLIV-325) dalis; jos tikslas – skatinti mokinių verslumą ir norą įsidarbinti Lietuvos – Latvijos pasieno regione.
       Praktika vyko svečių namuose „Mežinieku majas“, Aglonos rajone, Latvijoje. Ekologiškoje sodyboje teikiamos šios paslaugos: nakvynė, banketų ir seminarų organizavimas, latgališkų papročių vestuvių organizavimas, pirtis, SPA centras, teikiami masažai ir kita. Mokinai sodyboje padėjo šeimininkams tvarkytis, priimti svečius. Sodybos šeimininkė taip suorganizavo ekologiško sūrio gaminimo pamokas, papasakojo, kokios kaimo turizmo verslo galimybės Latvijoje, ką reikia žinoti, norint kurti savo verslą kaime.
        Be praktikos sodyboje, buvo ir pramogų, aplankytos įdomiausios apylinkių lankytinos vietos:
       Antrojo pasaulinio karo muziejus – tai asmeninis žmogaus muziejus, kuriame galima rasti įvairių ginklų, karo metu naudotų namų apyvokos reikmenų, rašytų laiškų, lėktuvo nuolaužų.
        Kristaus kalnas – unikalus skulptūrų parkas su sodu, įvairiomis skulptūromis, vaizduojančiomis šventuosius.
       Čertok ežeras – tai ežeras, kuriame vanduo neįprastos spalvos, neturintis dugno, jo gelmėse randama daug tunelių, kurie veda į kitus ežerus.
        Sodyba „Upenite“ – turi kulinarinio paveldo sertifikatą, verčiasi sūrių gamyba, per dieną pagamina rankomis 6 sūrius – 3 ryte ir 3 vakare.
        Ūkininko sodyba „Kalni“ – specializuotas ūkis uogų, vaisių auginime ir perdirbime, galima rasti įvairiausios produkcijos – uogienių, sulčių, džemų, galima susipažinti su vyno gaminimo procesu ir jo degustacija.
        Lėlių galerija – čia eksponuojama rankomis pagamintos lėlės, galima persirengti lėlių drabužiais ir atlikti fotosesiją.
        Kaip matyti, praktikos dalyviai įgijo ne tik profesinių žinių, bet ir susipažino su kaimynų kultūra ir gyvenimu. O vizito įspūdžius galite pamatyti nuotraukose.

        Projektų vadovė Justina Levenauskienė

Nuotraukos >>>


Mokykloje ir vėl svečiavosi Latvijos mokiniai

        Šią savaitę mokykloje svečiavosi Austrumlatgalės profesinės vidurinės mokyklos automechanikų specialybės mokiniai. Ši mokykla – mūsų partneris bendrame „Educate for business“ (LLIV-325) projekte. Vizito tikslas – bendradarbiavimas su verslo atstovais pasienio regione skatinant mokinius įsidarbinti būtent čia, gerinti pasienio regionų užimtumo rodiklius. Vizito partneriai, priėmę latvius mokinius, tai dvi įmonės Molėtuose (autoservisai „Molėtinas“ ir UAB „Molėtų radijas ir televizija“) ir dvi Utenoje ( autoservisai UAB „Staccato“ ir UAB „Stumbras“). Čia mokiniai galėjo susipažinti su tikru darbu įmonėje, realiai pamatyti, kaip kuriama, vystoma ir palaikoma tokia verslo šaka. Alantos technologijos ir verslo mokykla svečiams taip pat suorganizavo ir pramogų, kultūrinių išvykų Molėtų ir Anykščių krašte. Kai kurie mokiniai bei lydintys mokytojai jau ne pirmą kartą svečiuojasi mūsų mokykloje, kas rodo besimezgančius ilgalaikius ryšius tarp mokyklų.

       Projektų vadovė Justina Levenauskienė


2-asis projekto „Green Pearls“ partnerių susitikimas

        Birželio 11-12 dienomis Lietuvoje vyko antrasis Leonardo da Vinci partnerystės projekto „Green pearls“ partnerių susitikimas. Be Lietuvos partnerių susitikime dalyvavo Austrijos, Ispanijos, Turkijos bei lenkijos atstovai, iš viso 18 svečių iš užsienio. Susitikimą organizavo Joniškio ŽŪM bei VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokykla. Pirmą dieną parneriai viešėjo Joniškyje. Viešnagės metu buvo aptarti pagrindiniai projekto eigos klausimai bei planuotas sekantis susitikimas Turkijoje. Joniškio ŽŪM organizavo išvyką į modernią karvių fermą, krepšinio muziejų bei kryžių kalną. Vakare, mokyklos kieme dalyviams organizuotas piknikas, vyko įvairių šalių mokinių šokių pamokėlės.
        Antrajai vizito dienai dalyviai atvyko į Alantos technologijos ir verslo mokyklą, kur pirmiausia buvo supažindinti su mokykla, jos teorine ir praktinio mokymo baze, statoma biodujų jėgaine. Vėliau delegacija vyko į Giedriaus Prokopavičiaus ekologinį avių ūkį, Utenos vandenų biodujų jėgainę, naudojančią surenkamas nuotekas bei modernų Utenos šilumos ūkį, kūrenamą medienos drožlėmis.
        Vizito pabaigai visi projekto dalyviai buvo pakviesti į Alantos dvarą bendrai vakarienei, po kurios visi išvyko su šypsenomis ir pažadais susitikti Ankaroje, Turkojoje.
        Norintieji daugiau sužinoti apie šį projektą, visuomet galite aplankyti projekto internetinę svetainę http://greenpearls.eu.

Nuotraukos >>>


Užsienio šalių diplomatinių atstovybių vadovų vizitas

        Birželio 7 d. mokykloje lankėsi garbingi svečiai – Lietuvoje reziduojantys bei Lietuvai akredituoti užsienio šalių ambasadoriai: Apaštalinis nuncijus arkivyskupas Luigi Bonazzi, taip pat ambasadoriai ir diplomatinių atstovybių darbuotojai iš Airijos, Baltarusijos, Belgijos, Čekijos, Danijos Estijos, Japonijos, Moldovos, Nyderlandų, Rumunijos, Švedijos, Ukrainos, Vengrijos, Vokietijos, Indonezijos, Namibijos, Benino, Tadžikistano.
Svečiai susipažino su mokyklos teorine ir praktine mokymo baze, aplankė Alantos dvarą.

Nuotraukos >>>


 Pradedamas įgyvendinti įdomus ir labai naudingas projektas
„Tautinio paveldo produktų gamybos technologijų mokymas“

        Tyrimai rodo, kad tradicinių amatų išsaugojimui ir mokymui bei tautinio paveldo sklaidai mūsų šalyje skiriamas nepakankamas dėmesys. Todėl siekiant užpildyti šią spragą pradedamas įgyvendinti projektas “Tautinio paveldo produktų gamybos technologijų mokymas“. Jo metu ūkininkai, jų partneriai, ūkio darbuotojai ir kiti fiziniai bei juridiniai asmenys, užsiimantys žemės ūkio veikla, ne tik auditorijose semsis teorinių tautinio paveldo produktų gamybos žinių, bet ir tradicinio amatininko ūkyje mokysis jas pritaikyti praktiškai.

        Iš viso bus 8 mokymo programos:
* Tautinio paveldo senosios augalų veislės ir jų tradicinės auginimo technologijos;
* Tautinio paveldo senosios gyvulių ir paukščių veislės bei jų tradicinės auginimo technologijos;
* Mėsos apdirbimo, apdorojimo, perdirbimo tradicinės technologijos;
* Grūdų malimo tradicinės technologijos;
* Aliejaus spaudimo tradicinės technologijos;
* Maisto (grūdų, daržovių, vaisių, uogų, grybų, bulvių, mėsos, žuvies, pieno gaminių) ruošimo tradicinės technologijos;
* Pieno apdirbimo, apdorojimo, perdirbimo tradicinės technologijos: Paprogramė - Pieno produktų gamyba, taikant tautinio paveldo gamybos technologijas;
* Tradicinės žolininkystės produktai ir jų ruošimo būdai: Paprogramė Žolininkystės tradicijos, produktai ir jų naudojimo perspektyvos.

Skaityti daugiau >>>

    


        Gegužės 5 dieną mūsų mokykloje lankėsi Alantos gimnazijos dešimtokai kartu su mokytojomis Aldona Zenevičiene ir Audrone Dubauskiene. Mokiniai domėjosi domėjosi mūsų mokykloje rengiamomis profesijomis, alternatyvios energijos šaltiniais ir jų pritaikymu, lankėsi naujai įrengtose praktinio mokymo dirbtuvėse

Nuotraukos >>>


Stažuotė Suomijoje

        Vykdant mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci projektą Nr. LLP-LdV-IVT-2012-LT-0673 „Šiltnamio augalų pažangios auginimo technologijos“ mūsų mokyklos žemės ūkio gamybos verslo darbuotojo specialybės II kurso mokiniai Paulius Marcinkevičius ir Mantas Leonovas 2013 m. gegužės 12 - 25 dienomis turėjo galimybę stažuotis Suomijos žemės ūkio mokykloje, šiltnamių ūkiuose ir susipažinti su automatizuotu šiltnamio valdymu tiek ekologinės, tiek įprastinės gamybos ūkiuose.
        Projekto dalyviai gyveno Muuruvesi kolegijos bendrabutyje, maitinosi kartu su kolegijos studentais, todėl turėjo puikią galimybę susipažinti ne tik su mokymo sistema Suomijoje, bet ir studentų gyvenimo sąlygomis, laisvalaikio praleidimo būdais.
        Muuruvesi kolegijos praktinėje bazėje yra šiltnamiai, kuriuose auginami ekologiniai pomidorai, agurkai bei gėlės. Studentai praktikų metu prižiūri mokyklos galvijų bandą, sodina daržoves, jas prižiūri ūkio laukuose. Kolegijoje, pagal mokymo programas, studentai per mokslo metus turi dirbti 26 savaites. Apie 80% visos užaugintos produkcijos sunaudoja mokyklos bendruomenėje. Mokyklos šiltnamiai, kurių plotas apie 3250 m2 valdomi automatizuotai: augalai auginami specialiame komposte, maitinami ekologiškais tirpalais kompiuterinės sistemos pagalba.
        Stažuotės metu mokiniai turėjo galimybę padirbėti Muuravesi kolegijos šiltnamyje ir laukuose: sodinti svogūnus, sodinti bulves, vykdyti bulvių auginimo bandymus po specialia plėvele, prižiūrėti pomidorus šiltnamiuose, nuimti agurkų ir pomidorų derlių, surūšiuoti, susverti ir sufasuoti prekinę produkciją.
         Stažuotės metu organizuotos kelios išvykos į ekologiškų produktų parduotuves.

Nuotraukos >>>


Egzaminų baimė

        Vargu ar rasime žmonių, kuriems per gyvenimą nėra tekę patirti egzaminų įtampos ir baimės. Daugiausiai bijoma nesėkmės ir galimybės gauti prastą įvertinimą arba neišlaikyti egzamino. Tačiau taip pat bijoma nespėti pasiruošti, galimų sudėtingų klausimų, netikėtų neįveikiamų sunkumų ir pan. Kuo daugiau bandome įsivaizduoti galimas nesėkmes tuo didesnė baimė gali mus apimti. Norėdami sau padėti turėtume labiau orientuotis į stipriąsias savo puses, ieškoti galimybių, numatyti teigiamas pasekmes. Įtampa egzaminų metu - normali būsena, ją galima valdyti. Jaudulys prieš egzaminą yra netgi naudingas, nes jis mobilizuoja visas žmogaus pajėgas.

        Egzaminų baimė atpažįstama iš šių simptomų: nerimas, išdžiūvusi burna, drebančios rankos, negalėjimas susikaupti, negalėjimas pratarti nė žodžio, nesiorientavimas aplinkoje, gausus prakaitavimas, nemiga, pykinimas.
        Egzamino baimė kartais būna tokia stipri, kad negalime susikaupti, suprasti egzamino klausimo ir jį atsakyti, nors esame puikiai pasiruošę. Kartais baimė žmogų priverčia suklysti atliekant testą ar sutrukdo atvykti į egzaminą. Tačiau baimę galima įveikti, tereikia išsiaiškinti jos priežastis ir imtis atitinkamų priemonių.
       Egzaminų baimės priežastys gali būti įvairios - pasitikėjimo savimi stoka, užmaršumas, nuovargis, baimė dėl tėvų ar mokytojų reakcijos, nemalonios praeities patirtys, sveikatos problemos.

        Kaip įveikti egzaminų baimę?
  - Nenuvertinkite savo jėgų;
  - Susikurkite mokymosi sistemą;
  - Nesimokykite tik prieš egzaminą;
  - Per egzaminą nenusirašinėkite, nekreipkite dėmesio į trukdžius (kai kažkas kreipiasi į mokytoją, paprašo rašiklio ir t.t.) bei nesiblaškykite.
  -Tikėkite savimi ir įveiksite visas baimes!

Psichologė Rita Mažvilienė

     


Mokykloje lankėsi Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministras

        Gegužės 27 d. mokykloje lankėsi garbūs svečiai: Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministras prof. dr. Dainius Pavalkis, bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo departamento direktorius dr. Saulius Zybartas, Seimo narys Petras Čimbaras, Molėtų rajono savivaldybės kultūros ir švietimo skyriaus vedėja Nijolė Kimbartienė.
        Svečiai susipažino su mokyklos teorinio ir praktinio mokymo baze, turima žemės ūkio technika, apsilankė Alantos dvaro rūmuose.

Nuotraukos >>>


STAŽUOTĖS PAGAL LEONARDO DA VINCI PROGRAMOS MOBILUMO PROJEKTĄ „AUTOMATIZUOTAS ŠILTNAMIO VALDYMAS IR PAŽANGIOS AUGALŲ AUGINIMO TECHNOLOGIJOS“ SUOMIJOJE 

        2013 metų gegužės mėn.12-18 d. profesijos mokytojos Liongina Lasienė ir Mildutė Skebienė, kartu su kitų mokyklų mokytojais ir mokiniais, turėjo galimybę stažuotis Suomijos žemės ūkio mokykloje, šiltnamių ūkiuose ir susipažinti su automatizuotu šiltnamio valdymu tiek ekologinės, tiek įprastinės gamybos ūkiuose.
Suomijoje 2012 metais buvo 2550 ha šiltnamių, jie sudaro apie 10 % viso ariamos žemės ploto.
Vidutinis šiltnamių ūkio dydis – 1500 m2 ir dažniausiai tai šeimos verslas.
        Projekto dalyvės buvo apgyvendintos Muuruvesi kolegijos bendrabutyje, maitinomos kartu su kolegijos studentais, todėl turėjo puikią galimybę susipažinti ne tik su mokymo sistema Suomijoje, bet ir studentų gyvenimo sąlygomis, laisvalaikio praleidimo būdais.
        Muuruvesi kolegijoje mokosi 200 studentų, iš kurių 35 turi negalią, tačiau visi studentai gerai dirba šiltnamiuose, kur auginamos ekologiniai pomidorai ir agurkai bei gėlės. Studentai prižiūri mokyklos galvijų bandą, sodina daržoves, jas prižiūri ūkio laukuose, nes jau I kurse, pagal mokymo programas turi dirbti 26 savaites. Apie 80% visos užaugintos produkcijos sunaudoja mokyklos bendruomenė. Mokyklos šiltnamiai, kurių plotas apie 3250 m2 valdomi automatiškai: augalai auginami specialiame komposte, maitinami ekologiškais tirpalais kompiuterinės sistemos pagalba.
        Stažuotės metu susipažinta ir su įprastinės gamybos agurkų, pomidorų ir gėlių auginimu šiltnamyje. Agurkai ir pomidorai sodinami daigais ir auga apie pusę metų, specialiai suvyniojant atiderėjusius stiebus. Čia augalai auginami mineralinės vatos paketuose, į kuriuos paduodamas maisto medžiagų tirpalas, vanduo. Visos maitinimo sistemos yra automatizuotos. Maitinamieji tirpalai gaminami iš specialiai šiltnaminiams augalams paruoštų trąšų mišinių. Jų koncentracija griežtai kontroliuojama. Fotosintezės aktyvinimui papildomai tiekiamos CO2 dujos. Ūkių savininkai nešiojasi kompiuterinius daviklius, kurie parodo pagrindinius šiltnamio parametrus: substrato drėgnį, tirpalų koncentraciją, temperatūrą. Todėl net nebūdami šiltnamyje, gali stebėti jų būklę, įjungti vėdinimo sistemas.
        Stažuotės metu susipažinta su ekologinių produktų pardavimais, lankytasi ekologiškų produktų parduotuvėje.

Nuotraukos >>>


VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokykla yra partneris vykdant Utenos regioninio profesinio mokymo centro laimėtą Leonardo da Vinci mobilumo projektą Nr. LLP-LDV-IVT-2012-LT-0661
“SVEČIUOSE KAIP NAMUOSE”

2013 metų balandžio 20 – gegužės 11 dienomis vyko stažuotė Turkijoje.

        Alantos technologijos ir verslo mokyklos barmenų-padavejų specialybes mokiniai Albertas Kuoras ir Karolis Vaitkevičius atliko stažuotę 5 žvaigžučių ,,Meryan Hotel“ viešbutyje, Alaros miestelyje, ant jūros kranto. Šie mokiniai parsivežė neapsakomą kiekį įspūdžių, darbo patirties, žinių kurias bus galima pritaikyti ateityje, susipažino su Turkijos kultūra bei istorija.
        Keliavo lėktuvu su persėdimu Stambule, tad buvo galimybė pasigrožėti šio milžiniško miesto galybę. Labai didelį įspūdį paliko naktinis jo gyvenimas, kuriuo galėjome grožėtis iš paukščio skydžio, kelionės į Antaliją metu. Atvykus juos apgyvendino viešbutyje. Ryte mokiniai pildė darbo sutartis, susipažino su viešbučiu ir jo teritorija, supažindino su būsimais bendradarbiais, šefais, viešbučio taisyklėmis ir tvarka. Mokinius apgyvendino darbuotojų bendrabutyje ,,Ložman“, iš kurio kiekvieną rytą į darbą ir iš jo, keliaudavo tarnybiniu transportu.
Pirmąją darbo dieną jiems suteikė galimybę pasirinkti kokioje pamainoje bei darbo vietoje jie pageidauja dirbti. Albertas su Karoliu pasirinko darbą baruose. O kiti 8 praktikantai pasirinko labiau jų specialybėms skirtas darbo vietas: padavėjai - restoraną, vyrėjai - virtuvę.
        Galimybė stebėti aukštos kvalifikacijos baro kolegų darbą, dirbti kartu, suteikė daug naujų žinių: apie barmenų darbą, gėrimų patiekimo bei paruošimo reikalavimus ir įdėjas, kokteilių gamybą, jų receptūromis. Moksleiviai dirbdami pastebėdavo elementarius dalykus, tokius kaip: tvarka darbo vietoje. Norint užtikrinti greitą, patogų, išvaizdų kliento akims bei efektyvų darbą, norint sulaukt dėmesio, pripažinimo, palaikymo ar pagarbos iš lankytojų, būtina trykšti gera nuotaika, maloniai juos aptarnauti ir žinoma pagarbiai elgtis.
        Barmenai dažnai būdavo lyg stebėtojai, leisdavo mokiniams įsilieti į jų darbą, bandyti dirbti savarankiškai, prieš tai suteikę reikiamą informaciją, pademonstravę ruošimo procesą. Geranoriškai ir visapusiškai pagelbėdavo, dalydavo įvairius patarimus iš savo sukauptos darbo patirties, taip sudarydami puikias sąlygas įgyti praktikos, bei tobulėti.     Studentai priiminėdavo užsakymus iš žmonių atvykusiu iš įvairiausių Europos šalių, ko pasekoje praturtėjo jų anglų, rusų, vokiečių kalbų žodynai. Personalas buvo be galo draugiškas, padėjo tobulėti, net laisvalaikiu. Mokė barų gudrybių, suteikė turkų kalbos pagrindus. Kartu gyvenant, leidžiant laisvalaikį praktikantai daug sužinojo apie turkų papročius, jų gyvenimo būdą ir daug naujos informacijos apie jų tautą, šalį.
        Mokiniai atlikinėjo praktiką 6 darbo dienas per savaitę, sekmadieniai buvo skirti poilsiui, bei pramogoms, Turkijos pažinimui. Aplankė Antaliją, Alaniją, antikinės architektūros miestą Sidę, apžiūrinėjo parką su įspūdingo grožio kriokliais, grožėjosi Turkijos kraštovaizdžiais plaukdami laivu viduržemio jūroje.
Įpusėjus antrai darbo savaitei, taip įprato ten dirbti, jog pradėjo tą vietą laikyti antraisiais namais, nesinorėjo nei pagalvoti, jog jau puse laiko praėjo. Jei būtų galimybė dalyvauti dar kartą tokiame projekte, su mielu noru bandytume dar kartą sudalyvauti, išvykti pasitobulinti. Šefai siūlė pasilikti, padirbėti ilgiau. Iš šių pasiūlymų įmanoma spręsti, jog studentų darbo rezultatai turkams padarė įspūdį.
        Paskutiniąsias 2 paras projekto dalyviai praleido viešbutyje kaip svečiai, prieš išvykstant buvo viešbučio vadovų, bei stažuotės dalyvių susirinkimas, visiems atlikusiems praktiką įteikė stažuotę įrodančius sertifikatus taipogi dovanėlių atsiminimui. Atsisveikinus, paryčiais išvyko link Antalijos oro uosto... Namo.
Įspūdžiais apie stažuotę dalinosi: Albertas Kuoras ir Karolis Vaitkevičius

Nuotraukos >>>


Kokia turi būti gera pamoka?

        Gegužės 21 dieną mokykloje vyko profesijos ir bendrojo lavinimo dalykų mokytojų susirinkimas - gerosios patirties sklaida „Kokia turi būti gera pamoka“?
         Visi profesijos mokytojai, turintys vyresniojo, mokytojo metodininko kvalifikacinę kategorijas, pristatė savo patirtį pagal pasirinktą temą. Savo sėkmėmis vedant pamokas pasidalino ir bendrojo lavinimo mokytojai.
         Mokinių taryba pristatė atliktą tyrimą „Gera pamoka, kai...“.

Nuotraukos >>>


2013 05 13-17 pagal Lietuvos-Latvijos bendradarbiavimo per sieną projekto „Educate for business“ (LLIV-325) programą 4 padavėjo- barmeno specialybės ir 4 automobilių mechaniko specialybės mokiniai lankėsi Latvijoje. Juos lydėjo profesijos mokytojai Gintarė Jakimonytė ir Vytautas Limba.
Stažuotės dalyviai aplankė Jaunaglona, Preili ir Rezeknės profesines mokyklas, vyko bendros pamokos. Taip pat šeimininkai suorganizavo daug įdomių ekskursijų po apylinkes ir į Latvijos sostinę Rygą.

Nuotraukos >>>


Akcijos "Darom 2013" akimirkos

Nuotraukos >>>


Svajonių profesijos ieškant – draugystė su globos namais tęsiasi

        05 15 VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokykloje vėl lankėsi globos namų auklėtiniai. Šį sykį su auklėtoja Birute Grabauskaite atvyko 12 pirmos – penktos klasės moksleivių iš 3 šeimynų. Auklėtiniai, padedami vyr.profesijos mokytojos Ramunės Dragūnienės ir mūsų moksleivių galėjo padirbėti su kasos aparatais. Pas vyr.profesijos mokytoją Ramunė Šimėnienę jie mokėsi pažinti grūdus, iš jų gaminamas kruopas, susipažino su įvairiais bitininkystės įrankiais, ragavo šiųmečio medaus su koriukais. Auklėtiniai taip pat apžiūrėjo mokomosiose laboratorijose esančią techniką, visi su džiaugsmu ir smalsumo troško įsiropšti į traktorių, pasukioti vairą...
        Kartu vykdant profesinį orientavimą su globos namų auklėtiniais vyko atvira maisto ruošimo technologijų pamoka, kurią vedė profesijos mokytoja metodininkė Dalia Žygelienė. Padedami mūsų antrakursių padavėjų barmenų, auklėtiniai kepė sausainius, dekoravo juos, plakė kokteilius, o po to visi draugiškai vaišinosi prie bendro stalo ir aptarė savo įspūdžius. Mažieji pažadėjo nupiešti savo svajonių profesiją, ir pavaizduoti savo įspūdžius, įgytus šioje mokykloje. Pasivaišinę vaikai lankėsi Alantos dvare, susipažino su muziejumi, biblioteka, dvaro istorija. Visur mūsų svečius lydėjo mūsų studentas, 2 kurso apsaugininkas Arnas Petrauskas, karjeros koordinatorė Regina Dikinienė, ir aš, aprašiusi visą veiklą – Laima Pacevičienė.Tad dabar lauksime piešinukų ,kurios eksponuosime mūsų mokykloje.

Nuotraukos >>>


Stažuotė Norvegijoje

        Vykdant mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci projektą Nr. LLP-LdV-IVT-2012-LT-0673 „Šiltnamio augalų pažangios auginimo technologijos“ mūsų mokyklos žemės ūkio gamybos verslo darbuotojo specialybės I kurso mokiniai Stepas Kazlauskas ir Tomas Leonovas 2013 m. balandžio 14 - 27 dienomis stažavosi Norvegijoje.
        Projekto pagrindinis tikslas - padėti jauniems žmonėms, kilusiems iš smulkių žemės ūkių, prisitaikyti prie šiuolaikinės Europos gyvenimo realijų, pasisemti tarptautinės praktikos kaip auginami augalai šiltnamiuose pažangiomis technologijomis, nes Lietuvoje šiltnamių ūkis dar nėra tobulai išvystytas ir moksleiviai neturi, kur įtvirtinti teorinių žinių.
        Visos stažuotės metu mokiniai gyveno Mo og Jolster profesinės mokyklos bendrabutyje. Mokyklos praktinėje bazėje mokiniai turėjo galimybę išanalizuoti, pamatyti ir padirbėti moderniuose pilnai automatizuotuose šiltnamiuose. Mokykla turi 100 m² pilnai automatizuotus šiltnamius, kuriuose auginamos įvairių rūšių gėlės ir daržovės. Mokykla turi mokomąją automatizuotą fermą, kurioje auginami galvijai, avys, arkliai, kiaulės ir vištos. Stažuotės dalyviai mielai talkino Mo og Jolster mokykloms mokiniams ruošiat žirgus varžyboms, kurios vyksta kiekvieną savaitgalį.
        Mokiniai stažuotės metu daug sužinojo apie Vakarų Norvegijos žemės ūkį, lankėsi „Sogn Jord og Hage“ ir „Sistrond gartnerri‘ įmonėse, vyko į ekskursijas po Fordą, Systrongą ir Aurlandą.
        Paklausus mokinių - Stepo Kazlausko apie stažuotės įspūdžius Norvegijoje jis pasakė; „Patenkintas stažuote Norvegijoje. Stažuotės metu įgavau naudingų žinių šiltnamiuose auginamų augalų laikymo ir priežiūros sistemomis, susiradau naujų draugų, kurie padėjo puikiai praleisti stažuotė laiką Norvegijoje ir pasistengė, kad ten praleistų akimirkų niekada nepamirščiau. Su jais ryšius palaikau ir dabar...“ Tomas Leonovas po kelionės kalbėjo: „Kelione į Norvegijoje esu labai patenkintas. Dirbdamas Mo og Jolster profesinės mokyklos šiltnamiuose įgijau teorinių ir praktinių žinių, kurias galėsiu pritaikyti ateityje. Laisvas laikas Norvegijoje nebuvo praleistas veltui, susipažinau su įdomiais žmonėmis, pamačiau kokia graži Norvegijos aplinka. Esu dėkingas, kad gavau tokį siūlymą stažuotis Norvegijoje.“

Nuotraukos >>>


Susitikimas Latvijoje

Gegužės 8 dieną Latvijoje, Prili mieste vyko „Educate for business“ (Nr. LLIV-325) projekto valdymo grupės susitikimas. Alantos technologijos ir verslo mokyklai atstovavo šio projekto koordinatorė J. Levenauskienė ir finansininkė D. Ivanauskienė. Šio susitikimo metu buvo aptarti svarbiausi projekto eigos aspektai, apžvelgti partnerių pasiekti rezultatai, iškilusios problemos ir bendri klausimai. Parnerių atstovai Janis Mediniks (Luznavos profesinė vidurinė mokykla) ir Skaidrite Gaigale (Preili profesinė vidurinė mokykla) pristatė įspūdžius iš Latvijos mokinių vizito Alantos technologijos ir verslo mokykloje balandžio mėnesį. Atstovai patikino, kad mokiniams šis vizitas paliko daug įspūdžių, visi liko sužavėti pačia mokykla bei tuo, kaip organizuojami tiek teoriniai, tiek praktiniai užsiėmimai. Taip pat partneriai negailėjo padėkų ir už suorganizuotus profesinius vizitus į Vilnių kartu su kultūrine programa. Dabar Latvijos mokiniai laukia kitą savaitę atvykstančių Alantos mokyklos mokinių, kadangi vizito Lietuvoje metu mokiniai užmezgė gražią draugystę ir bendradarbiavimą per sieną.
Paskutinis svarbus klausimas buvo projekto biudžeto ir sutaupymų aptarimas, siūlymai, kaip panaudoti dalies partnerių sutaupytas lėšas.
Atsisveikinimui palinkėjome visiems gražios vasaros ir pažadėję susitikti Alantoje rugsėjo mėnesį.

Projekto koordinatorė Justina Levenauskienė



NUOTRAUKŲ ALBUMAS „AKIMIRKOS, KURIŲ GAL...NEPASTEBIME...“

Apskaitininko ir kasininko specialybės I kurso mokinė Laima Čeberekaitė pristato savo nuotraukų albumą. Sustabdytos akimirkos, kurių gal kartais skubėdami nepastebime..

Nuotraukos >>>


Pagal projektą “Krašto kulinarinio ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ gegužės 7 d. mūsų mokykloje profesijos mokytoja metodininkė Dalia Žygelienė Molėtų rajono kaimo bendruomenių atstovams vedė seminarą „Lietuvos kulinarijos paveldas, jo ypatumai ir galimybės“. Seminaro metu dalyviai buvo supažindinti su tautinio paveldo produktais ir patiekalais, jų sertifikavimo galimybėmis, lietuvių tradicinių maisto produktų gamybos ypatumais bei Aukštaičių tradiciniais valgiais taip pat degustavo naminės duonos, kaimiškų mėsos gaminių bei proginio sūrio.

Nuotraukos >>>


Stalių stažuotė Vokietijoje

Vykdant Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci mobilumo projektą Nr. LLp-LdV-IVT-2012-LT-0784 “Stalių stažuotė specialių poreikių mokiniams” Alantos technologijos ir verslo mokyklos stalių specialybės mokiniai Ernestas Baniūnas, Giedrius Žukauskas ir Arminas Bačiulis 2013 metų balandžio 7 – 28 dienomis stažavosi Vokietijoje Šleusingeno mieste fondo realibitacijos centre „Thuringer Wald“.
Projekto tikslas - projekto dalyviai įgytas žinias ir įgūdžius panaudos mokindamiesi profesijos, vėliau įgytas žinias jie galės panaudoti dirbdami pagal savo specialybę.
Moksleiviai stažuotės metu braižė brėžinius šaškių lentai, pasirinko medžiagas šaškių lentos gaminimui, klijavo lakštą, suklijuotą laštą pjaustė ir ruošė įrėminimui, paruoštą lūkštą klijavo prie pagrindo, atliko kitus apdailos darbus – glaistė, šlifavo, lakavo. Pagamintą šaškių lentą pristatė savo darbus mokytojams ir kitiems stažuotės dalyviams.
Giedrius Žukauskas pagamino ir pelėda su rėmeliais.
Moksleiviai gyveno, valgė ir leido laisvalaikį Schleusingeno pensionate.
Stažuotės dalyviams buvo organizuojama pažintinė išvyka į lukšto gamybos įmonę Unslebeno mieste,
ekskursijos į Koburgo miestą (Bavarija), į Erfurto miestą, į terariumą Oberhofo mieste, į jūrų akvariumą Zella-Mehlis mieste, į Weimaro miestą, organizuoti kursai "Amato mokykla", aplankytas muziejus Kloster Veßra.
Laisvalaikiu mokiniai galėjo žaisti baulingą, nueiti į baseiną. Moksleiviai pamatė daug lankytinų vietų: pilių, bažnyčių, parkų, senovinių paveldo statinių. Paskutinę stažuotės dieną vyko atsisveikinimo vakarėlis su šios mokyklos mokiniais ir mokytojais. Stažuotės dalyviai pristatė savo pagamintus gaminius, o priimančios organizacijos vadovas įteikė europasus.
Mokiniai grįžo labai laimingi, maloniai dalinosi įspūdžiais.

Nuotraukos >>>


Gegužės 2 dieną mūsų mokykloje lankėsi Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus ministerijos Pasieniečių mokyklos moksleivis Žilvinas Ivanauskas. Jis supažindino mokinius su pasieniečio profesija, pasieniečio funkcijomis, papasakojo pasieniečių mokyklos istoriją ir mokymosi sąlygas pasieniečių mokykloje. Pasakojo apie pasieniečių mokyklos mokinių laisvalaikį, sporto renginių organizavimą ir gyvenimo sąlygas bendrabutyje. Buvo pristatytos stojimo į šią mokyklą sąlygos ir reikalavimai.

Nuotraukos >>>

Skaidrės >>>


MĖGSTAMA PROFESIJA = TIESUS GYVENIMO KELIAS

VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokykla ir toliau tęsia gerą tradiciją – supažindinti rajono moksleivius su mokykloje rengiamomis profesijomis. Juk tinkamai pasirinkta profesija yra vienas iš svarbiausių dalytų gyvenime, užtikrinanti vietą mūsų visuomenėje. Ypač svarbu integruotis mokiniams, turintiems specialių mokymosi poreikių ir elgesio sutrikimų. Jiems būtina kuo anksčiau domėtis profesijomis, kad galėtų pasirinkti tai, kas atitinka jų poreikius bei galimybes. Todėl labai džiugu, kad gegužės 2 mūsų mokykloje lankėsi grupelė (17 vaikų, 5-12 klasių) Molėtų globos namų auklėtinių, lydimi nuoširdžių auklėtojų Ievos Stasiūnienės ir Birutės Grabauskaitės. Karjeros koordinatorė Regina Dikinienė supažindino vaikus su mokykla, papasakojo apie ruošiamas profesijas. Visiems norėjosi įlipti į traktorių, pasukioti automobilio vairą. Susipažinę su mokykla, vaikai pasiskirstė į dvi grupeles. Viena grupelė vyko į mokyklos fermą, kur dalyvavo profesijos mokytojos Gevilės Vinslauskaitės žirgininkystės praktinio mokymo pamoka : vaikai mokėsi pakinkyti žirgą, iššukuoti ponį, ir jiems talkino mūsų moksleiviai. O žirgeliai visus noriai pavežiojo po gyvenvietę. Smagu, kad 12 metų auklėtinis Artūras Zacharevskis mums padovanojo savo paveiksliuką su žirgu. Jis žadėjo čia mokytis ateityje, nes, būdamas pas globėjus jau susipažino su žirgais.
Kita vaikų grupė mokinių praktiškai susipažino su kasininko – apskaitininko profesija.Jie dalyvavo profesijos mokytojos Ramunės Dragūnienės praktinio mokymo pamokoje. Vaikai galėjo padirbėti su kasos aparatais – vieni buvo „pirkėjai“, o kiti – „kasininkai.“ Užteko ir prekių ir pinigėlių (deja, dirbtinių.) Iki soties susipažinusios su viskuo, kas juos domina, vaikų grupės apsikeitė - „žirgininkai“ tapo „ kasininkais“ ir atvirkščiai. Po šių praktinių užsiėmimų auklėtiniai lankėsi Alantos dvaro rūmuose, kur susipažino su dvaro istorija, biblioteka, muziejumi.
Manau, kad toks praktinis susipažinimas su profesijomis buvo labai naudingas, ir ateityje jis bus dar ne vienas.

L.Pacevičienė.

Nuotraukos >>>


Stažuotė Florencijoje

Šių metų Balandžio 15 – 22 d. VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos mokytojai: Nijolė Šeikienė, Stasys Skebas, Ramunė Dragūnienė ir Arūnė Vitonytė, kartu su kolegomis iš Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos bei Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro dalyvavo Leonardo da Vinci mobilumo projekte Nr. LLP-LdV-VETPRO-2012-LT-0726 „Inovacijos mokyme apie žemės ūkio produktų ir paslaugų tiekimą ir skatinimą ES šalyse“. Projekto pagrindinis tikslas - išsiaiškinti žemės ūkio produktų ir paslaugų teikimo, skatinimo ypatumus Italijos žemės ūkio įmonėse, jų integravimą į žemės ūkio mokymo programas, ugdant mokinių verslumą.
Stažuotės metu, Florencijoje, turėjome galimybę susipažinti su Italijos žemės ūkio veikla bei ypatumais. Taip pat lankėme italų kalbos pamokas, kuriose įgijome kalbos pradmenų. Profesinio vizito metu susipažinome su regiono Toscana veikla, kokiais principais ūkininkai dirba ir kaip jų produkcija pasiekia pirkėjus. Lankėmės vienoje šio regiono agrokultūros viloje „Ilangi“, kurioje jos savininkas supažindino kaip gaminamas vynas iš ūkyje užaugintų vynuogių, alyvuogių aliejus bei sūris, gaminamas iš laikomų avių pieno. Visų ūkyje pagaminamų produktų galėjome paragauti bei nusipirkti.
Kitos vizito metu, apsilankėme Toscanos regiono agrokultūros kooperatyve, kuriame sužinojome jo struktūrą, kurią sudaro regiono ūkininkai bei jų renkami atstovai. Direktorius supažindino su kooperatyvo atsiradimo istorija, kaip šiuo metu vyksta veikla, galėjome apžiūrėti kooperatyvo šiltnamius, kuriuose auginami sodinukai bei apsilankėme kooperatyvo parduotuvėje, kurioje prekiaujama įv. kooperatyvo narių produktai.
Italijos žemės ūkio produktų gamyboje labai svarbi yra jų kokybė. Tad lankėmės ir laboratorijoje, kuri atlieka produktų kokybinius tyrimus bei suteikia jiems kokybės ženklą. Susipažinome kaip vyksta produktų cheminis bei organinis patikrinimas, apsilankėme specialiose laboratorijose, kur tikrinama vyno, aliejau taip pat riešutų kokybė.
Paskutinis kelionės vizitas buvo vienoje iš seniausių Italijos agrokultūros profesinių mokyklų. Ši mokykla puoselėja savo istorines vertybes, apsilankėme jų auditorijose, šimtmečius skaičiuojančių knygų bibliotekoje, nedideliame sode, kuriame darbavosi mokiniai, mokyklos muziejuje, kuriame laikomi įvairūs eksponatai susiję su mokomaisiais dalykais. Taip pat ši mokykla garsėja savo vištomis, kadangi jie augina bei veisia retas, nykstančia vištų rūšis. Šiame projekte aktyviai darbuojasi mokyklos mokiniai, padedami mokytojo. Mokykloje mokiniai gamina įvairius jų šalies žemės ūkiui būdingus produktus: alyvuogių aliejų, įvairių skonių džemą, alkoholinius gėrimus; augina gėles, vaisius bei daržoves ir kt. dalį pagamintos produkcijos parduoda mokyklos parduotuvėje.
Florencijos architektūra skaičiuoja ne vieną amžių, tad laisvalaikiu apžiūrėjome didžiąją dalį miesto centro, aplankėme žymias, bei kultūriškai svarbias vietas, Mikelandželo aikštę, kurioje stovi Dovydo statula, Fiesole miestelį, nuo kurio taip pat atsiveria nuostabi miesto panorama.
Stažuotėje įgytą patirtį ir žinias panaudosime praktinių ir teorinių užsiėmimų metu. Projekto metu užmegzti dalykiniai ryšiai su užsienio partneriais skatins tarptautinį bendradarbiavimą profesinio mokymo srityje.

Nuotraukos >>>


Mokinių stažuotė Vokietijoje

        2013 m. kovo 3 - 24 dienomis stalių specialybės mokiniai ( Mantas Trafimovas, Tomas Pivoras, Orentas Šėža) stažavosi Vokietijoje Leipzigo mieste Wsamar Blidungsgesellschaft gemeinnutzige GmbH profesinio mokymo centre. Mūsų mokykla yra partneris Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos vykdomame mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci projekte Nr. LLP-LdV-IVT-2012-LT-0667 „Apdailininko – statybininko specialybės mokinių praktinių įgūdžių tobulinimas ES šalyse“.
        Ukmergės TVM pasirinko stažuotei šį partnerį, kaip patikimą, atsakingą ir kompetentingą įstaigą, dėl jų turimos ilgametės patirties organizuojant tokio pobūdžio vizitus. Į Vokietiją mokiniai vyko autobusu. Stažuotės pradžioje suorganizuotas susitikimas su priimančios organizacijos vadovais ir koordinuojančiu asmeniu Anna Berger. Dalyviai susitikimo metu buvo supažindinti su Vokietijoje organizuojamu apdailininkų, statybininkų rengimu, stažuotės programa. Stažuotės koordinatorė pristatė įmones, kuriose stažuotės dalyviai dirbs. Po susitikimo aplankytos įmonės ir surengta ekskursija po Leipcigą.
        Stažuotės metu mokiniai išbandė įvairias apdailos metodikas bei sužinojo naudingų gudrybių tiek išorės, tiek ir vidaus apdailai, dirbo rankiniu būdu, įvairiais įrankiais, mechanizmais. Praktikos metu buvo proga padirbėti su medžio paviršiais ir medžiagomis, metalo, gipso, keramikos ir t.t.
       Be darbinės praktikos mokiniai dalyvavo kultūrinėse programose-išvykose. Pirmiausia buvo suteikta galimybė aplankyti artimiausias kultūrine vietas Leipcige, organizuota išvyka į Dresdeną, mokiniai dalyvavo baidarių žygyje po Leipcigo vandens kanalus, aplankytas pramogų centras „laipiojimas sienomis“.
        Stažuotės pabaigoje buvo organizuotas stažuotės aptarimas, įteikti sertifikatai, pasidalinta pastarųjų savaičių įspūdžiais.

Nuotraukos >>>


        Vykdant mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci projektą Nr. LLP-LdV-VETPRO-2012-LT-0721 „Automatizuotas šiltnamio valdymas ir pažangios augalų auginimo technologijos“ mūsų mokyklos profesijos mokytojos Dalia Ivanauskienė ir Dalia Grabauskienė 2013 m. balandžio 14 - 22 dienomis stažavosi Norvegijoje.
        Visos stažuotės metu mokytojos gyveno Mo og Jolster profesinėje mokykloje. Mokykla įsikūrusi vaizdingoje vietovėje tarp dviejų kalnų, šalia 90 metrų aukščio krioklio. Mokyklą sudaro du skyriai – Mo ir Jolster. Mo skyriuje mokoma žemės ūkio profesijų – augalininkystės, gyvulininkystės ir miškininkystės. Jolster skyriuje mokosi menų, dizaino, tekstilės, žiniasklaidos, fotografijos profesijų. Mokykloje mokosi mokiniai nuo 16 iki 19 metų. Jie gali įgyti profesinį ir bendrąjį išsilavinimą. Mokyklos 2 skyriuose mokosi 220 mokinių ir dirba 80 darbuotojų, iš jų 40 mokytojų ir 40 aptarnaujančio personalo. Mokyklos praktinėje bazėje mokiniai turi galimybę išmokti dirbti šiltnamiuose, nes yra 100 m² pilnai automatizuoti šiltnamiai, kuriuose auginamos įvairių rūšių gėlės ir daržovės; yra mokomosios automatizuotos fermos, kuriose auginami galvijai, avys, arkliai, kiaulės ir vištos. Mokykloje auginamos mėlynosios lapės.
        Mokytojos lankėsi Aurland ekologinėje žemės ūkio mokykloje. Šioje mokykloje mokosi tik 35 mokiniai. Ši mokykla yra įtraukta į pasaulio paveldo sąrašą (UNESCO).
        Pagrindinis projekto ir stažuotės tikslas - parengti vaizdinę ir mokomąją medžiagą bei atnaujinti žemės ūkio gamybos verslo darbuotojo, agroserviso darbuotojo ir dekoratyvinio apželdinimo verslo darbuotojo mokymo programas ir redaguoti mokymo programose dalį apie automatizuotą šiltnamių valdymą bei augalų auginimo technologijas šiltnamiuose.
        Mokytojos stažuotės metu daug sužinojo apie Vakarų Norvegijos žemės ūkį, lankėsi „Sogn Jord og Hage“ ir „Sistrond gartnerri‘ įmonėse, vyko į ekskursijas po Fordą, Systrongą ir Aurlandą.

Nuotraukos >>>


Mokomoji išvyka į Lietuvos banko Pinigų muziejų

        Balandžio 23 dieną apskaitininko ir kasininko, kaimo verslų paslaugų darbuotojo, mechaniko ir padavėjo-barmeno specialybės mokiniai lydimi profesijos mokytojų Dalios Ivanauskienės ir Gintarės Zaleckienės lankė Lietuvos banko po rekonstrukcijos atidarytą Pinigų muziejų. Muziejuje apžiūrėjo ekspozicijas išdėstytas penkiose muziejaus salėse.
        Muziejus supažindino su pasaulio pinigų ir bankininkystės istorija, Lietuvos pinigais, bankininkystės raida mūsų šalyje nuo pirmųjų kredito įstaigų atsiradimo iki šių dienų. Moderniame Pinigų muziejuje buvo suteikta galimybė ne tik apžiūrėti vertingus eksponatus ir susipažinti su informaciniuose stenduose pateikta informacija, bet ir patiems aktyviai dalyvauti pažinimo procese. Mokiniai ir mokytojai galėjo savarankiškai nusikalti suvenyrinę plokštelę, pasisverti ant specialių svarstyklių ir sužinoti, kiek jis kainuotų, jei būtų auksinis, platininis ar sidabrinis.
        Mokiniai liko patenkinti šia mokomąja išvyka

Nuotraukos >>>


Profesijų šventė Utenoje

Balandžio 23 dieną grupė mokyklos mokinių buvo išvykusi į Utenos RPMC. Kartu vyko profesijos mokytojos metodininkės Dalia Žygelienė, Gintarė Jakimonytė, Vaida Saugūnienė. Dalyvavome profesijų šventėje 2013 „Kai užaugsiu, aš būsiu....., nes...“. Dėkojame mokiniams, kurie žaismingai pristatė savo mokyklą Utenoje:
Tadui Baranauskui, Sauliui Petrėnui, Egidijui Juozui Sazonui, Gerdai Jočytei ir Regimantui Maciulevičiui.

Nuotraukos >>>


PROFESINIŲ MOKYKLŲ MOKINIŲ TARYBOS POSĖDIS-SEMINARAS KAUNE

Šių metų balandžio 16 d. du mokinių tarybos nariai, aš ir Deividas Blažys, dalyvavome seminare „Mokinių savivaldos vadybos aspektai“, kuris vyko Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre. Jame buvo aptariami mokinių tarybų reikalai, vedama paskaita apie viešą kalbėjimą kaip derėtų rengtis, stovėti, kalbėti, kiek ir kaip judėti. Įdomu buvo tai, kad buvo duota praktinė kalbėjimo užduotis. Mus išskirstė į grupes su visiškai nepažįstamais žmonėmis ir davė 20 minučių pasirengti kalbai, kurios pagrindinė tema mokyklos savivalda, o potemę reikėjo pasirinkti patiems. Sunku, ko gero, buvo tik tai, kad iš keturių grupės narių turėjo kalbėti visi ir struktūriškai kaip per tikrą viešą kalbėjimą. Po tokio praktinio prasiblaškymo buvo toliau kalbama apie mokinių tarybai aktualias temas. Viena iš jų- stovykla. Ką šiais metais joje planuojama veikti ir panašius kitus dalykus. Viso seminaro metu vyko rimta diskusija - mokiniai, vedantieji mokytojai ir socialiniai pedagogai buvo labai aktyvūs teikdami pasiūlymus. Manau, seminaras buvo naudingas, ypač mokiniams.

Gerda Jočytė, , padavėjo ir barmeno specialybės II kurso mokinė, mokinių tarybos narė.


 Latvijos mokinių vizitas Alantos technologijos ir verslo mokykloje

        2013m balandžio 8-14 ir 15-21 d. mūsų mokykloje lankėsi grupės moksleivių iš Latvijos Austrumlatgale ir Middlelatgale profesinių mokyklų pagal Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimo projektą „Educate for business“.
        Pirmąją savaitę viešėjo automechanikos specialybės mokiniai, kurie kartu su mūsų mokyklos mokiniais lankė pamokas, dalyvavo užsiėmimuose, tobulino savo praktikos žinias. Be profesinės patirties svečiai išsivežė ir įspūdžių iš kelionių po Molėtų apylinkes, kelionės į Vilnių, kur aplankė Peugeot ir Nissan centrus, automechanikos ir verslo mokyklą.
        Antrąją savaitę viešėjo aptarnavimo specialybės mokiai, kurie kartu su mūsų mokyklos padavėjo- barmeno specialybės mokiniais dalyvavo bendrose pamokose, išvykose. Vyko aptarnavimo bare dalyko pamoka, kurios metu mokiniai virė įvairias kavas, jas pateikė, degustavo. Maisto ruošimo technologijos pamokoje mokiniai susipažino su lietuviška virtuve, gamino patiekalus, degustavo. Mūsų padavėjo- barmeno specialybės mokiniai demonstravo kokteilių ruošimo ypatumus, serviravo stalus, įtraukė į bendrą veiklą ir latvių mokinius.
        Išvykų metu aplankėme maitinimo įmones : „Gintaro barą“ Molėtuose ir restoraną „Lauro lapas“ Vilniuje. Taip pat lankėmės Lietuvos etnokosmologijos muziejuje, Gedimino pilyje, apžiūrėjome Vilniaus senamiestį, Trakų pilį.

Nuotraukos >>>


SALĖS FUTBOLAS

Balandžio 18 dieną VšĮ Alantos technologijos mokyklos sporto salėje vyko Vilniaus regiono Aukštaitijos zonos profesinio mokymo įstaigų mokinių vaikinų salės futbolo varžybos. Aikštelėje susitiko VšĮ Alantos TVM ir Visagino TVPMC komandos.

Nuotraukos >>>


Seksualinių nusikaltimų prieš vaikus prevencija mokykloje

Balandžio 16 dieną mokykloje vyko seminaras „Seksualinių nusikaltimų prieš vaikus prevencija“ Molėtų rajono socialiniams pedagogams. Kodėl aktualu kalbėti šia tema? Apie vaikų seksualinę prievartą dažniausiai nutylima ir tai sukelia klaidingą įspūdį, kad problemos nėra. Tai nusikaltimas, kuris dažniausiai lieka neatskleistas, ypač jeigu vyksta šeimoje. Aplinkiniai tiesiog linkę nematyti, kad vaikas yra išnaudojamas, su vaiku bendrauja taip tarytum nieko nevyktų. Prabilti apie tai dažniausiai trukdo netikėjimas, kad taip gali būti, „taip negali būti“, netikėjimas teisine sistema, kad kaltininkas bus nubaustas, o vaikas apsaugotas. Baimė, suklysti, prisiimti atsakomybę. Taip pat ir vaikai nedrįsta apie tai pranešti. Policija, teismai, vaikų rūpybos įstaigos, psichologai – supranta, kad prievarta prieš vaikus yra problema, tačiau jiems sunku suvokti, kuriai sistemai ir kuriuo momentu priklauso spręsti šią problemą. Nežinojimas kaip elgtis, kaip kalbėti su nukentėjusiu vaiku. Todėl manau, kad tema išties labai aktuali ir apie ją reikia kalbėti.

Socialinė pedagogė Rita Sabaliauskienė

Nuotraukos >>>


ATOSTOGŲ METU MOKINIAI LANKĖSI LUKIŠKIŲ TARDYMO IZOLIATORIUJE – KALĖJIME

Kovo 27 dieną mūsų mokyklos mokiniai, kartu su socialine pedagoge R.Sabaliauskiene, vyko į šiek tiek neįprastą ekskursiją į Vilnių. Čia aplankė Lukiškių tardymo izoliatorių – kalėjimą. Ši išvyka organizuojama antrą kartą. Buvome patikrinti nuo galvos iki kojų su tam skirta aparatūra, supažindinti su šio kalėjimo istorija, pamatėme kokiomis sąlygomis gyvena ir dirba kaliniai, pabuvojome parduotuvėje, kamerose, kuriose gyvena nuteistieji iki gyvos galvos. Tik žmogaus teisių bei saugumo užtikrinimo tikslais, šios ekskursijos metu negalėjome išvysti įstaigose kalinčių asmenų. Visiems dalyviams buvo išdalintos anoniminės anketos, kuriose jie galėjo surašyti savo patirtus įspūdžius.
Mokinių nuomone, buvo įdomu, bet tuo pačiu ir nejauku, jautėsi kažkokia įtampa. Visi vieningai sakė, kad nė vienas niekada nenorėtų čia sugrįžti ilgesniam laikui. O tai reiškia, kad išvykos tikslas pasiektas, mokiniams tai buvo naudinga prevencinė priemonė.

Nuotraukos >>>


Mokykloje lankėsi žemės ūkio ministras prof. Virgilijus Jukna ir ministerijos specialistai: Žemės ir maisto ūkio departamento direktorius Rimantas Krasuckis, Kaimo plėtros departamento direktorė Jurgita Stakėnienė, Išteklių ir kokybės politikos departamento direktorius Saulius Jasius, Žemės politikos departamento direktorius Audrius Petkevičius. Kartu su LR Seimo nariu Petru Čimbaru, Molėtų meru Stasiu Žviniu, Molėtų r. savivaldybės žemės ūkio skyriaus vedėjas Jonu Vaitėnu, spaudos atstovais lankėsi mokyklos mokomosiose dirbtuvėse, mokyklos mokomojoje fermoje, susipažino su mokyklos praktinio ir teorinio mokymo baze. Svečiams pristatytos profesinio mokymo programos, susijusios su žemės ūkiu.

Nuotraukos >>>


SAVAITĖ BE PATYČIŲ PASIBAIGĖ. KAS TOLIAU?

Kaip greitai praėjo metai, atrodo dar taip neseniai visi kalbėjome apie šią problemą, ruošėme akcijas, piešėme plakatus, kūrėme draugystės sodą, vaidinome, diskutavome, bet štai ir vėl ji atėjo – „Savaitė be patyčių“. Šįmet savo akciją pavadinome „Mokykloje saugu kaip namuose“.
Mano manymu, patyčios nėra paplitusios tik tarp vaikų, bet dažniausiai manoma, jog tyčiotis iš kitų netinka tik vaikams. Lygiai kaip ir rūkyti ar gerti alkoholį. Bet gi vaikai mokosi iš suaugusiųjų. Visų pirma, patyčios - labai rimta mūsų visuomenės problema, suaugusių žmonių problema. Todėl šią akciją pradėjome kalbėdami apie šeimos vertybes, tėvų ir vaikų santykius. Juk visi mes kopijuojame savo šeimos elgesį, kiekvienam iš mūsų pagrindinis pavyzdys yra šeima. Todėl akcijos ir „Jaukių namų“ atidarymo metu Mokinių tarybos nariai labai šauniai suvaidino sceną iš šeimos gyvenimo. Manau, daugeliui šis vaizdelis buvo pažįstamas ir privertė susimąstyti.
Dar vienas svarbus šios akcijos tikslas – rusiškus keiksmažodžius pakeisti lietuviškais. Čia mums į pagalbą atskubėjo lietuvių kalbos mokytoja J.Bukėnienė, kuri labai įdomiai papasakojo apie lietuvių kalbos turtingumą. Ji ragino nepaminti savo protėvių tradicijų, neiškeisti jų į svetimas. Netgi paruošė stendą apie tai ir ragino visus nesikeikti, o jeigu keiktis, tai tik lietuviškai.
Džiugu, kad visą savaitę „Jaukių namų“ svetainė buvo pilna mokinių, vyko diskusijos įvairiomis temomis, veikė „Atsiprašymo paštas“ ir mokinių piešinių paroda „TYČIOTIS NEGALIMA DRAUGAUTI . Mokiniai niekieno neraginami aktyviai pasirašinėjo ant stendo, kad nepritaria patyčioms.
Kad ir kaip kai kurie skeptiškai apie tai galvoja ir mąsto, kad vėl tas pats per tą patį, o naudos jokios, tiems norėčiau pasakyti, kad geriau kažką daryti negu nieko ir tik tyliai stebėti. Per vieną savaitę mes tikrai nesiekiame pakeisti žmonių mąstymo ar elgesio. Tik šiek tiek pamąstyti ir priminti, kad patyčios yra rimta problema. Iš visos širdies linkiu ir tikrai tikiu, kad "Savaitė Be Patyčių" gali tapti "Gyvenimu BE PATYČIŲ".

Socialinė pedagogė Rita Sabaliauskienė


 Dėmesio !!!

Kovo 25-29 dienomis mokykloje vyks

ATVIRŲ DURŲ SAVAITĖ

Kviečiame atvykti 7-12 klasių mokinius, jų tėvelius, mokyklų, karjeros koordinatorius ir visus norinčius dalyvauti.


Kovo 19 d. mokykloje vyko renginys Pasaulinei Žemės dienai, kuri visame pasaulyje minima Kovo 20 d., paminėti. Jo metu, 9 – 12 kl mokinių komandos galėjo pasitikrinti savo žinias viktorinoje apie Žemę, vandenį bei ekologines, globalines problemas. Taip pat atliko užduotis, pasidalino mintimis, kaip galima daiktus. Kuriuos dažniausiai išmetame, panaudoti pakartotinai.

Renginį – viktoriną organizavo mokytojos:

Daivutė Liškauskienė, Inga Saplinskienė, Arūnė Vitonytė.

Nuotraukos >>>


VEIKSMO SAVAITĖ BE PATYČIŲ 2013
Akcija „Mokykloje saugu kaip namuose“

VEIKLŲ PLANAS

1. Kovo 18 d. (pirmadienis) 10.45 - „Jaukių namų“ atidarymas, renginio veiklų pristatymas mokyklos bendruomenei (Vitražinė salė). Stendo, „Atsiprašymo pašto“ pristatymas. Mokinių piešinių konkurso „TYČIOTIS NEGALIMA DRAUGAUTI“ pristatymas.
5,6 pamoka – diskusija su socialine pedagoge R.Sabaliauskiene apie pavojus virtualioje erdvėje. Dalyvauja E2 grupės mokiniai („Jaukių namų“ svetainė).

Nuotraukos >>>

2. Kovo 19 d. (antradienis) 1-2 pamoka - diskusija su psichologe R.Mažviliene apie toleranciją. Dalyvauja P1 ir PB2, Ap2 grupių mokiniai („Jaukių namų“ svetainė).

Nuotraukos >>>

3. Kovo 20 d. (trečiadienis) 1-4 pamoka – seminaras mokiniams „Patyčios“. Lektorės socialinė pedagogė R.Sabaliauskienė ir psichologė R.Mažvilienė. Dalyvauja E1 ir ŽŪT1 grupių mokiniai, taip pat Mokinių tarybos nariai (101 auditorija).

Nuotraukos >>>

4. Kovo 21 d. (ketvirtadienis) 3-4 pamoka – diskusija su lektore J.Levenauskiene apie bendravimą. Dalyvauja AM1 ir PB1 grupių mokiniai („Jaukių namų“ svetainė).
15.00 val. susitikimas – diskusija su Anykščių r. VšĮ Psichikos sveikatos centro medicinos psichologe J. Dovidoniene („Jaukių namų“ svetainė).
Pagal mokinių anketinės apklausos rezultatus paruošto stendo „Bendrabutyje man...“ pristatymas. Atsakingos bendrabučio auklėtojos N.Sinkevičienė ir B.Sabaliauskienė (bendrabutis).

Nuotraukos >>>

Visą savaitę veiks „Atsiprašymo paštas“ (2-o aukšto koridoriuje)
Pertraukų metu gros muzika.
Kviečiame apsilankyti „Jaukių namų“ svetainėje.

Mokinių taryba


Padavėjo ir barmeno specialybės mokinių kvalifikacijos pažymėjimų įteikimo akimirkos >>>


2013 m. kovo 14 d. mokykla organizavo respublikinę metodinę, gerosios
patirties sklaidos konferenciją
„METODINĖS VEIKLOS PRASMINGUMAS PROFESINIAME MOKYME“

        Į konferenciją atvyko profesinių mokyklų metodinių tarybų/ grupių pirmininkai, direktorių pavaduotojai ugdymui, praktinio mokymo skyrių vedėjai, profesijos mokytojai metodininkai.
        Apie profesinio mokymo metodinių komisijų veiklą pranešimą skaitė Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro profesinio mokymo kokybės užtikrinimo skyriaus metodininkė Almina Pačešiūnienė. Šio centro metodininkas Gintautas Bužinskas kalbėjo apie profesijos mokytojų indėlį į profesinį rengimą, atsakė į dalyvių klausimus.
        Pranešimus skaitė: mūsų mokyklos profesijos dalykų metodinės tarybos pirmininkė D. Žygelienė, tema „VEIKLOS PRINCIPAI IR REKOMENDACIJOS PROFESINIŲ MOKYKLŲ METODINĖMS TARYBOMS/ GRUPĖMS, SIEKIANT KOKYBIŠKOS VEIKLOS“; Panevėžio M. Rimkevičaitės TM profesijos mokytoja metodininkė L. Paulauskienė, tema „PRAKTINIŲ ĮGŪDŽIŲ LAVINIMAS SPECIALYBĖS DALYKŲ PAMOKOSE“; tos pačios mokyklos mokomojo ūkio vedėja R. Matulienė, tema „PROJEKTŲ METODO TAIKYMAS PRAKTINIAME MOKYME“; mokytojas M.Yčas, tema „IT TAIKYMAS PROFESINIO MOKYMO PAMOKOSE (INTERAKTYVIOS LENTOS, TESTAVIMO SISTEMA“; Biržų TVMC gimnazijos sk. vedėja Z. Vainauskienė, tema „AKTYVŪS MOKYMO METODAI: BIRŽŲ TVMC PATIRTIS PROJEKTE „BESIMOKANČIŲ MOKYKLŲ TINKLAI (BMT 3)“; Švenčionių PRC direktoriaus pavaduotojas ugdymui R. Astrauka, tema „MOKYMŲ METODŲ ĮVAIROVĖ PRAKTINIAME MOKYME – KAIP SUDOMINTI MOKINIUS“; Utenos RPMC vyr. profesijos mokytoja V. Mintaučkienė, tema „MOKYMO METODŲ ĮVAIROVĖ PROFESINIAME MOKYME“; mūsų mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui I. Kavaliauskienė skaitė pranešimą tema „METODINĖS VEIKLOS PRASMINGUMAS PROFESINIAME MOKYME“.
        II-oje konferencijos dalyje vyko praktiniai mokymai: interaktyvios lentos pritaikymą profesijos dalykų pamokose pristatė mūsų mokyklos profesijos mokytoja Ramunė Šimėnienė. Dalyviai susipažino su mokyklos praktinio mokymo baze. Šios konferencijos tikslas buvo – skatinti profesijos mokytojus pasidalinti savo idėjomis, įžvalgomis bei praktine patirtimi inicijuojant nuolatinį metodinės veiklos vyksmą.

Nuotraukos >>>


        Kovo 11 d. išvakarėse Alantos technologijos ir verslo mokykloje lankėsi Pasaulio Lietuvių Bendruomenės Rytų kraštų reikalų komisijos pirmininkas Sankt Peterburgo konservatorijos profesorius daktaras Gintautas Želvys. Susitikime su mokyklos direktoriumi Vladu Pusvaškiu dalyvavo ir kartu atvykę šios organizacijos administracijos darbuotojai.
        Šio susitikimo metu buvo aptartos galimybės Alantos technologijos ir verslo mokyklos bazėje organizuoti Rusijos lietuviams mokiniams vasaros stovyklą, tikslu pagilinti lietuvių kalbos žinias, pažinti Lietuvos istoriją ir kultūrą. Buvo apžiūrėtos gyvenimo, maitinimosi ir laisvalaikio leidimo sąlygos.
        Planuojama, kad jau šią vasarą Alantos TVM organizuotoje stovykloje atostogaus Archangelsko ir Irkutsko regiono lietuvaičiai. Svarstoma galimybė Sankt Peterburgo konservatorijos studentams ir dėstytojams sudaryti sąlygas vykdyti tarptautiniams konkursams paruošiamuosius – mokomuosius užsiėmimus Alantos dvaro rūmuose, o Rusijos lietuvių moksleiviams - mokytis Alantos technologijos ir verslo mokykloje ir įgyti norimas profesijas.
        Kadangi profesoriaus Gintauto Želvio tėvai palaidoti Alantos kapinėse, tikimasi sudaryti bendradarbiavimo sutartį su Molėtų r. savivaldybe dėl platesnio bendradarbiavimo galimybių Alantos krašte socialinėje - kultūrinėje veikloje.


Konkursas  „Geriausia apskaitininkė ir kasininkė“

        Mokykloje kovo 4-8 dienomis vyko profesinio meistriškumo konkursas „Geriausia apskaitininkė ir kasininkė“, renginio tikslas – populiarinti apskaitininko ir kasininko specialybę.
        Kovo 4 d. Apskaitininko ir kasininko specialybės mokinės Laima Čeberekaitė, Deimantė Berdikšlytė, Virginija Mankevičiūtė, Ramunė Pakalnytė, Ernesta Trubilaitė ir Laura Rutkauskaitė (renginio kuratorė vyr. profesijos mokytoja Ramunė Dragūnienė) paruošė ir įteikė kiekvienai mokinių grupei ir mokytojų bendruomenei kvietimus į vyksiančius renginius. Taip pat specialybei reklamuoti AK 1 grupės mokinės išleido laikraštį „Apskaitukas“.
       Kovo 5 d. – 207 kabinete visi galėjo išbandyti darbą su kasos aparatais. AK 1 grupės mokinės atliko konsultanto darbui su kasos aparatu funkciją. Visi liko patenkinti ir susidomėję apskaitininko ir kasininko profesija.
       Kovo 6 d. 10 valandą. 207 kabinete vyko mokinių viktorina, jai klausimus ruošė mokytojai Rita Mažvilienė, Gintarė Zaleckienė, Ramunė Dragūnienė, Nijolė Šeikienė, Dalia Ivanauskienė, Jolita Bukėnienė. Viktorinos metu buvo pateikta 10 trumpų teorinių klausimų – galvosūkių ir penkios praktinės užduotys, kurių metu turėjo iš laikraščio išplėšyti savo profesijos pavadinimą, išimti monetą iš semtuvėlio, perkeliant tik du degtukus, suskaičiuoti žirnius ir pupeles ir atlikti kitas nesudėtingas užduotis. Konkursą vertino komisija, sudaryta iš darbdavio atstovės VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos buhalterės Sonatos Baušienės ir mokyklos profesijos mokytojų – metodininkių Nijolės Šeikienės ir Dalios Ivanauskienės.
        Kovo 7 d. mokyklos fojė 11 valandą į AK 1 mokinių organizuojamą prekybinę mugę įsijungė ir kiti mokyklos bendruomenės nariai. Mugės metu buvo galima įsigyti ne tik keptų pyragėlių, bet ir pintų krepšių, gėlių, pagamintų iš popieriaus, siūtų skarelių, sidabro dirbinių, pieštų paveikslų bei kosmetikos. Apsaugos darbuotojo specialybės mokiniai užtikrino tvarką renginio metu.
       Kovo 8 d. apibendrinus renginio rezultatus, mokinėms pareikštos padėkos:

Už organizuotumą ir profesinį tobulėjimą - Laimai Čeberekaitei
Už lankstumą ir savarankiškumą - Ernestai Trubilaitei
Už gebėjimą įvertinti verslininkystę - Laurai Rutkauskaitei
Už mokėjimą bendrauti ir bendradarbiauti - Virginijai Mankevičiūtei
Už atsakingumą ir kruopštumą - Deimantei Berdikšlytei
Už sąžiningumą ir nuoširdumą – Ramunei Pakalnytei

Nuotraukos >>>


Kovo 11 d. paminėjimas mūsų mokykloje

Nuotraukos >>>


Vyrų sveikinimas moterims tarptautinės Moters dienos proga

Nuotraukos >>>


Kovo 6 dieną mūsų mokykloje svečiavosi Molėtų pagrindinės mokyklos aštuntokai lydimi karjeros koordinatorių Gražinos Žalienės ir Aleksandros Suchodimcevos. Mokiniai susipažino su mokykla ir mokykloje rengiamomis profesijomis, dalyvavo Apskaitininkų –kasininkų specialybes mokinių profesinio meistriškumo konkurso viktorinoje.

Karjeros koordinatorė Regina Dikinienė

Nuotraukos >>>


    Šią savaitę  (2013.03.05-07 d.) mokykloje vyksta profesinio meistriškumo konkursas
"Geriausia apskaitininkė ir kasininkė".

Renginio programa >>>


Renginys „Jaunimo problemų sprendimo planų stebėsena“ (mokymai)  

Kovo 4 d. grupė mūsų mokyklos mokinių dalyvavo mokymuose „Jaunimo problemų sprendimo planų stebėsena“, kurie vyko Molėtų turizmo ir verslo informacijos centre. Šių mokymų tikslas – supažindinti jaunimo atstovus su jiems aktualių problemų sprendimo planų įgyvendinimo stebėsenos ir kontrolės sistema bei jos nauda. Lektorius pažymėjo, kad Molėtų rajone išskirtos 3 pagrindinės problemos: jaunimo nedarbas, nepalanki aplinka jaunimo veiklai ir jaunimo dalyvavimo pilietinėje, kūrybinėje bei visuomeninėje veikloje stoka. Todėl pagrindiniai uždaviniai yra teikti informaciją ir pagalbą jaunimui sprendžiant įsidarbinimo problemas ir skatinti verslumą, plėtoti neformalaus ugdymo ir laisvalaikio praleidimo paslaugų įvairovę, skatinti jaunimą aktyviai dalyvauti visuomeninėje veikloje.
Šių mokymų metu mokiniai ne tik turėjo galimybę išsakyti savo nuomonę, bet ir patys pabandyti spręsti lektoriaus pateiktą konkrečią situaciją. Pasidaliję vaidmenimis, vienas galėjo pasijausti Mero „kailyje“, kitas Administracijos direktoriaus, jaunimo reikalų koordinatoriaus ir kitais. Buvo tikrai labai įdomu ir naudinga.

Nuotraukos >>>


Profesinis informavimas ir orientavimas mūsų mokykloje

Vasario 27 dieną į mūsų mokyklą buvo atvykusi didelė Anykščių Jono Biliūno gimnazijos mokinių grupė su juos lydinčia mokytoja Jolita Baltiūnaite. Su mokiniais buvo kalbėta apie profesijos pasirinkimo reikšmę, kad profesijos įgijimas gali būti pirmasis žingsnis pasirenkant karjerą. Mokiniai buvo supažindinti su mūsų mokykloje rengiamomis profesijomis: apžiūrėjo profesinio mokymo klases, susipažino su bendra mokyklos specifika. Dėmesio sulaukė ir gerai įrengta mūsų mokyklos gamybinė bazė ir dirbtuvės. Ekskursijos pabaigoje mokiniai aplankė senuosius dvaro rūmus, biblioteką, muziejų...

Nuotraukos >>>


PROFESINIO MOKYMO ĮSTAIGŲ MOKINIŲ KREPŠINIO VARŽYBOS

Vasario 18 dieną (pirmadienį) VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos sporto salėje vyko Vilniaus regiono Aukštaitijos zonos Profesinio mokymo įstaigų mokinių vaikinų krepšinio varžybos. Dėl galimybės atstovauti Aukštaitijos zonai Vilniuje varžėsi Alantos, Švenčionių ir Visagino profesinio mokymo įstaigų komandos.
I vietą ir galimybę žaisti Vilniuje iškovojo Visagino TVPM vaikinai, VšĮ Alantos TVM komanda užėmė II vietą, kuriai atstovavo Gintaras Gervelis, Mindaugas Tutinas, Tadas Bražėnas, Tadas Baranauskas, Simonas Kildišis, Raimondas Bačiulis, Saulius Petrėnas, Aivaras Juočepys, Egidijus Juozas Sazonas, Donatas Steiblys, komandos vadovė kūno kultūros mokytoja metodininkė Lina Skladaitytė, o Švenčionių PRC komanda- III vietą.
Pirmos į aikštelę išbėgo VšĮ Alantos TVM ir Švenčionių PRC komandos. Rungtynes rezultatu 110-32 laimėjo alantiškiai.
Antrosios rungtynės vyko tarp Visagino TVPMC ir Švenčionių PRC. Šį susitikimą laimėjo visaginiečiai. Varžybų rezultatas 105-46.
Trečiosiose varžybose susitiko VšĮ Alantos TVM ir Visagino TVPMC komandos. Po atkaklios per permainingos kovos pergalę šventė visaginiečiai 56-82.
Sveikiname varžybų nugalėtojus ir prizininkus!!!

Nuotraukos >>>


ŠV. VALENTINO DIENA  „MEILĖS PAVEIKSLAS“

Meilė – tai ne vien tik žodis ar jausmas, ji turi daug spalvų ir atspalvių, kiekvienas ją įsivaizduojame kitaip... Todėl vasario 14, Šv. Valentino dieną mokykloje tapėme „Meilės paveikslą“ taip kaip kiekvienas ją jaučiame (už piešimo priemones dėkojame dailės mokytojai Eglei). Į mokyklą besirenkantys mokytojai, darbuotojai ir mokiniai buvo maloniai nustebinti - prie durų įvairiose mokyklos vietose juos pasitiko Mokinių tarybos narių Gretos Milerytės ir Valdemaro Grigaliūno sukurti laiškai apie meilę. Nuostabūs Padavėjo ir barmeno specialybės mokiniai vaišino pačių paruoštu saldžiu meilės desertu ir kokteiliu. Kiekvienas šią dieną galėjo pasijausti mylimas.

Nuotraukos >>>


Užgavėnių blynai

Padavėjo- barmeno specialybės I kurso mokiniai (P1) Užgavėnių šventei kepė blynus. Ne tik patys valgė, bet ir vaišino mokytojus, mokyklos bendruomenę.

Nuotraukos >>>


Paroda „Mokymasis, studijos, karjera 2013“

        Vasario 7-9 d. mūsų mokyklos mokiniai kartu su mokytojais dalyvavo parodoje „Mokymasis, studijos, karjera “, kurioje pristatė mokyklą. Parodos lankytojai buvo vaišinami ekologiškomis sultimis bei kulinarinio paveldo gaminiais. Mokiniai kvietė parodos lankytojus ir dalyvius prisidėti prie gražios iniciatyvos numegzti margaspalvį „Studijų“ šaliką.
        Dalyvaudami šioje parodoje ne tik pristatėme savo mokyklą, bet ir sustiprinome įvairiapusį bendradarbiavimą su kolegomis iš kitų mokymo įstaigų.

Nuotraukos >>>


FINALINĖS STALO TENISO VARŽYBOS

Vasario 1 dieną Jonavos „Neries“ pagrindinės mokyklos sporto bazėje vyko Lietuvos profesinio mokymo įstaigų mokinių sporto žaidynių stalo teniso finalinės varžybos.
Merginų varžybose dalyvavo ir mūsų mokyklos komanda, kuriai atstovavo Laura Lunytė, Raminta Prunskūnaitė ir Roberta Pladaitė, komandos vadovė kūno kultūros mokytoja metodininkė Lina Skladaitytė. Bendroje komandų įskaitoje merginos užėmė 6 vietą. Varžybose taip pat dalyvavo komandos iš VšĮ Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro, Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos, Šiaulių profesinio rengimo centro, Panėvėžio Margaritos Rimkevičaitės technologinė mokyklos ir Varėnos technologijos ir verslo mokyklos.

Nuotraukos >>>


TREČIOSIOS RUNGTYNĖS

Sausio 28 dieną mokyklos sporto salėje vyko trečiosios krepšinio varžybos tarp “Mokytojų” ir mokyklos bendrabutyje gyvenačių mokinių“ Bendrabučio mokinių” komandų. Po atkaklios ir permainingos kovos varžybas laimėjo “Bendrabučio mokiniai”. Rungtynių rezultatas 65-74. 

Sveikiname su pergale!

Nuotraukos >>>


Sausio 24 dieną mūsų mokykloje lankėsi Molėtų pagrindinės mokyklos dešimtokai kartu su karjeros koordinatorėmis Aleksandra Suchodimceva ir Danguole Žaliene. Mokinius pasitiko mūsų mokyklos karjeros koordinatorė Regina Dikinienė , o jai talkino , priimant svečius , antro kurso Apsaugos darbuotojo specialybės mokinys Arnas Petrauskas.
Svečiai domėjosi mokykloje rengiamomis profesijomis, jų programomis, apžiūrėjo mokymosi , bei praktinę bazes. Domėjosi mokyklos sportiniu ir kultūriniu gyvenimu. Aplankė senųjų rūmų biblioteką ir muziejų.
Kai kurie iš jų jau apsisprendę mokytis baigę dešimt klasių mūsų mokykloje.....

Nuotraukos >>>


Verslumo savaitė

 Baras „Pagunda“

Sausio 21-25 d. mokykloje padavėjo- barmeno specialybės III kurso mokiniai kartu su profesijos mokytojomis Dalia Žygeliene, Gintare Jakimonyte, Jolita Michnevičiene įsteigė mokomąjį barą „Pagunda“. Mokiniai paruošė patalpas, sudarė desertų ir gėrimų meniu, pasirūpino produktais, apskaičiavo kainas. Lankytojai galėjo užsisakyti įvairiųkavų, arbatų, pieniškų kokteilių, paskanauti desertais. Visus maloniai, kultūringai aptarnavo padavėjai. Iš lankytojų sulaukėme gražių atsiliepimų, pagyrimų ir palinkėjimų, kad baras veiktų ir toliau.

Dėkojame PB3 mokiniams už nuoširdų, atsakingą darbą:
Irmai Grigeličiūtei
Tatjanai Loginovai
Eduardai Valiulytei
Ievai Bilinskaitei
Merkuriui Grigui
Evaldui Prušinskui
Deividui Žiškai
Deimantui Žigeliui
Renatui Lasiui

 

Nuotraukos >>>


Profesinio Meistriškumo konkursas

I-Etapas vyko Sausio 21, 24 dieną. „Moku ne tik ardyti bet ir sujungti“
Darbai buvo atliekami nuo 08.30 iki 15.00 val.
Profesinio meistriškumo I-Etapo metu buvo atliekami metalo suvirinimo, sriegiavimo, kalimo bei tekinimo darbai.
Šie darbai buvo atlikti mokyklos mokomosiose dirbtuvėse.

II-Etapas vyko Sausio 22, 23 dieną. „Automobilių techninės patikros ir remonto paslaugos“
Paslaugos buvo teikiamos nuo 08.30 iki 15.00 val.
Antro etapo metu buvo atliekamos šios paslaugos: starterio keitimas, starterio įvorių, angliukų ir pavaros keitimas, pavarų dėžės keitimas, vandens siurblio keitimas, dirželio keitimas (generatoriaus, vairo stiprintuvo), sankabos disko keitimas, rato nuėmimas, uždėjimas (rato montavimas, balansavimas), stabdžių sistemos remontas (stabdžių kaladėlių keitimas), šarnyrų ir guolių keitimas (įvorių), šviesų tikrinimas, tepalų keitimas, vairo stiprintuvo skysčio keitimas, variklio alyvos patikrinimas, automobilio salono valymas (siurbimas dulkių siurbliu), filtrų keitimas (oro, kuro, salono), pakabos remontas (amortizatorių keitimas), vairo mechanizmo remontas, termostato keitimas, generatoriaus keitimas ir remontas.

Verslumo savaitės metu šaltkalvystės, suvirinimo bei automobilių remonto paslaugas teikė Automobilių remontininkų III kurso moksleiviai.

Nuotraukos >>>
 


KREPŠINIO VARŽYBOS

Sausio 21 dieną mokyklos sporto salėje vyko krepšinio varžybos „Mokytojai- Mokiniai“. Po atkaklios kovos rezultatu 83-63 varžybas laimėjo mokytojai. Pirmosiose varžybose, kurios vyko sausio 14 dieną pergalę šventė „Mokinių“ komanda.

Sveikiname su pergale!!!

Nuotraukos >>>


NOMINACIJOS 2012

Sausio 17 mūsų mokykloje (Alantos TVM) įvyko taip ilgai lauktas nominacijų vakaras, sakyčiau, niekuo nenusileidžiantis žymiesiems Valinsko „svogūnams“. Stengiamės prisiminti visus įžymiausius mokyklos įvykius, visus dorus ir nedorus darbus bei jų atlikėjus. Taip pat grupės turėjo pasiruošti muzikinius numerius pagal šalį, kurią mokiniai jau anksčiau buvo išsitraukę burtų keliu. Kam kliuvo Ispanija, kam Ukraina, kam Rusija, o kam – JAV...
Labai džiugu, kad mūsų mokiniai ir mokytojai yra aktyvūs, kupini idėjų, geranoriški ir linksmi. Už metų renginį „Prisiliesti prie profesijos“ – už profesijų populiarinimą pradedant nuo ankstyvos vaikystės – buvo apdovanoti mokytojai Regina Dikinienė, Dalia Žygelienė, Ramunė Šimėnienė, Ramunė Dragūnienė ir Vytautas Limba. Moksleiviai Greta Milerytė ir Valdemaras Grigaliūnas buvo apdovanoti už iniciatyvumą, originalių idėjų skleidimą ir įgyvendinimą – jie gavo „Veiklos iniciatorių“ nominaciją bei atmintuką, kad išsisaugotų visas savo mintis. Moksleivė Daiva Kazakevičiūtė buvo nominuota kaip „Geradarystės skleidėja mokykloje“, nes parodė daug dėmesio likimo nuskriaustiems vaikams, prisidedama pyragais prie „Išsipildymo akcijos“. O moksleiviai Osvaldas Meilūnas ir Marijonas Mackonis už pastovią pagalbą socialinei darbuotojai, antspauduojant autobusų bilietus, gavo „Darbščiųjų rankelių“ nominaciją ir mandarinų, kad jiems nepritrūktų žiemą vitaminų.
Deja, šalia iniciatyvių, gerų moksleivių, egzistuoja mūsų mokykloje ir tinginiai, stikliuko mėgėjai, ar šiaip savotiškai linkę pasižymėti žmonės. Į juos pažvelgta su aštriu humoru. Visi vyručiai, gavę nominaciją „Vyrai gėrė, vyrai gers – kol žemelė apsivers“ buvo apdovanoti... mineralinio vandens buteliu. Tikimės, kad mineralai atgaivins jų pavargusias nuo alkoholio smegenis. Yra pas mus tokių „erelių“, kurie savo „sparnais“ geba laužyti inventorių ar įeiti į mokyklą su visais durų stiklais. Jie gavo „Metų proveržio“ ir „Metų smūgio“ nominacijas, vienas buvo apdovanotas raminančia arbata, o kitas – kopūsto galva ( verčiau tegul jau ją daužo...) Yra pas mus ir tokių, kurie tai išeina iš mokyklos, tai vėl sugrįžta, ir tokių, kurie bando apžioti dvi specialybes, bet gal kąsnis per didelis, ar žandikauliai dar per silpni.. tie moksleiviai gavo „Metų klajūno“ ir „Du viename ir nei vieno dorai“ nominacijas. Yra pas mus ir mėgstančių originalią išvaizdą ( tik nemėgstančių praustis ir šukuotis, deja) ir stiprius muzikos garsus. Tie moksleiviai gavo „Metų stileivos“ bei „Bendrabučio didžėjaus“ nominacijas ir buvo atitinkamai apdovanoti šukomis bei ausų krapštukais. Yra mokykloje ir vienas ypatingas moksleivis, kuris surinko daugiausiai drausmės pažeidimo aktų bei pastabų. Jam buvo suteikta „Metų rekordininko“, deja - gėdingo rekordininko- nominacija. Tas žmogelis taip trokšta dėmesio (todėl jo pavardės specialiai neminėsiu), kad nebežino jau, kaip pasirodyti, todėl buvo apdovanotas mokinio taisyklėmis, kurias, kaip manome, mokysis mintinai ir daugiau taip „nebesireikš“.
O tarpuose tarp nominacijų skelbimo ir apdovanojimų, fanfaroms graudint, grupės scenoje ir salėje atliko savo „namų darbus“- muzikinius numerius pagal burtų keliu tekusią šalį. Visus maloniai nuteikė pirmieji pasirodę lietuviai (eilėraštis „Čia Lietuva...“) karštakraujai ispanai, kvietę į bėgimą su buliais, japonai, rodę rytų kovos menus, „braliukai“ latviai, kažkodėl uždainavę lietuviškai, ir visų kitų tautų atstovai. Niekada nepamiršiu veržlaus Verkos Serdiučkos (Ukraina- vaidino Tadas Baranauskas) šuolio į sceną. Dėkui moksleiviams už gražų reginį ir gero humoro dozę. Didelis ačiū visiems šio renginio organizatoriams.

L.Pacevičienė

Nuotraukos >>>


GRAŽIAUSIAS MARGUTIS NESUŠALO , O ATRIDENO PUIKŲ KONCERTĄ

Praeitų metų pavasarį vyko „Naisių vasaros“ projekto mecenato Ramūno Karbauskio sumanytas konkursas „Vaikų Velykėlės“. Naujasodžio bendruomenės vaikučiai kartu su bibliotekininkėmis R.Lasiene ir D.Liškauskiene sukūrė rekordinį 2 metrų aukščio margutį, o vėliau, birželio 7, sužinojo, kad jų darbas tapo konkurso nugalėtoju. Konkursui buvo pateikti 179 kūriniai, ir tik 3 margučiai– Naujasodžio kaimo bendruomenės, Panevėžio „Šaltinio“ pagrindinės mokyklos ir Šeduvos lopšelio-darželio– tapo nugalėtojais ir laimėjo prizus: Naisių vasaros teatro spektaklius.
Jauni, mieli Naisių vasaros teatro aktoriai išpildė pažadą- sausio 15 dieną, Naujasodyje, Alantos TVM, atliko savo koncertinę programą. Šį jauną teatrą sudaro dešimties aktorių trupė, mylinti lietuvių autorių kūrinius, keliaujanti po Lietuvą ir nemokamai dovanojanti profesionalų teatrą.
Neperdėsiu, sakydama, kad širdis atsigavo, girdint, kaip tie puikūs jauni žmonės dainuoja sutartines. Džiugino smagus, šiltas aktorių bendravimas su publika, gebėjimas sujaudinti visą salę. Žinoma, kaip ir visur bei visada buvo tokių, kurie tik maigė savo „mobiliakus“ ar nesugebėjo iki salės ateiti – apie tokius žmones net nebesinori kalbėti. Jie nežino, kad prarado gerą, mielą popietę, už kurią esame visų pirma dėkingi Naisių vasaros teatro aktoriams, Naujasodžio vaikučiams, kūrusiems margutį, joms padėjusioms bibliotekininkėms R.Lasienei ir D.Liškauskienei, aktyviai Naujasodžio bendruomenės pirmininkei L.Lasienei, užklasinio darbo organizatorei V.Saugūnienei.
Žinote, nors ne itin mėgstu bendrauti interneto svetainėse, tačiau po koncerto populiariajame „facebook‘e“ susiradau Naisių vasaros teatrą ir nuoširdžiai paspaudžiau „patinka“ („like“ jei jau taip norite...)Pastebėjau, kad ši trupė jau turi 1078 gerbėjus ir jų skaičius vis auga. Ačiū, šaunuoliai, už meilę Lietuvai – tiek tegaliu pasakyti.

L.Pacevičienė

Nuotraukos >>>


Sausio13-oji -Laisvės gynėjų diena

        1991 metais šią dieną įvyko masinis taikus Lietuvos piliečių pasipriešinimas Sovietų Sąjungos vadovybės bandymui jėga paimti į savo rankas Vilniaus televizijos bokštą, Radijo ir televizijos komiteto pastatą, Parlamento pastatą ir kitus valstybiniam perversmui reikšmingus objektus. Prie televizijos bokšto Vilniuje per 600 taikių ir neginkluotų žmonių buvo sužeista, žuvo 14. Televizijos bokštas buvo užimtas, tačiau planų pulti Parlamentą kariškiai jau atsisakė, galutiniai operacijos tikslai (užimti parlamentą, išprovokuoti nesantaiką tarp įvairių tautybių Lietuvos piliečių, pateikti šiuos įvykius kaip dviejų ginkluotų pusių kovą) nebuvo pasiekti, ir gana greitai Sovietų armijai teko iš užimtų objektų pasitraukti.
        Laisvės gynėjų diena buvo paminėta mūsų mokykloje pilietiškumo pamoka, kuri prasidėjo Sausio 13-osios aukų paminėjimu uždegant žvakutes. Pamoka buvo tęsiama mokyklos konferencijų salėje, kur susirinko visa mokyklos bendruomenė . Istorijos mokytoja D. Rudėnienė supažindino su svarbiausiais to laikmečio įvykiai, visi susirinkusieji žiūrėjo dokumentinį filmą, skirtą Sausio – 13-osios įvykiams prisiminti.

Nuotraukos >>>


        Sausio 10 dieną vyko VšĮ Alantos TVM mokinių ,Alantos gimnazijos ir Molėtų pradinės mokyklos mokinių integruotų pamokų ciklo baigiamasis etapas, skirtas pradinukų profesiniam orientavimui. Pamokų dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir saldumynais už surengtą piešinių parodėlę “Kai užaugsiu, būsiu...“ Mažieji savo piešinukuose vaizdavo profesijas kurias jie norėtų įgyti.
Visiems labai patiko dalyvauti profesijos pamokose-ateityje pradinukai norėtų padalyvauti panašiose pamokose kartu su tėveliais ,kurie tikrai neabejingi vaikų svajonėms........
Mūsų mažieji draugai apdovanojo mus jų pačių padarytais medaliais

Karjeros koordinatorė
Regina Dikinienė

Nuotraukos >>>


Taip bėgę ištisus metus, turime akimirką stabtelti: apsidairyti ir išvysti žiemos grožį, žaidžiančius vaikus su sniegu, medžius apsivilkusius baltais rūbais ir iš dangaus krintančias snaiges, kurios apkloja pavargusią žemę. Laukdami į namus atkeliaujančių švenčių, būkime atlaidesni vieni kitiems, dovanokime šypsenas žmonėms esantiems šalia.
Artėjančių švenčių proga Mokinių tarybos nariai dovanojo mokytojams linkėjimus, kad juos perskaitę galėtų nudžiugti. Bet gerumo niekada nebūna per daug, todėl ir mokytojai galėjo rašyti savo linkėjimus mokiniams ir jais puošti eglės šaką.
Gerumas yra didžiausia dovana žmogui, todėl verta jį dovanoti ir padaryti kitą laimingą.
Mokinių tarybos nariai Greta Milerytė (P1) ir Valdemaras Grigaliūnas (P1)

Nuotraukos >>>


        2012 gruodžio 19 dieną mūsų mokyklos karjeros koordinatorė Regina Dikinienė kartu su II apsaugos darbuotojo specialybė mokiniu Arnu Petrausku dalyvavo Anykščių rajono Jono Biliūno gimnazijos karjeros dienoje. Jie artimai pabendravo su šios mokyklos 10 –tų ir 12-tų klasių mokiniais. Mokiniams buvo papasakota apie mūsų mokyklą, profesijos pasirinkimo reikšmę planuojant savo karjerą ,pristatytos mūsų mokykloje rengiamos specialybės, mokymo programos .

Nuotraukos >>>


KALĖDINĖ ŠIRDIS- MUGĖJE

        Gruodžio 13-oji mūsų mokykloje (Alantos TVM) švytėjo ir žėrėjo lyg graži kalėdinė eglutė – juk čia vyko jau tradicine tapusi mugė. Sveikindama visus užklasinių renginių organizatorė Vaida Saugūnienė gražiai pasakė, kad „kalėdinė širdis– tai laukianti, duodanti ir mylinti širdis.“ Tuo netrūkome įsitikinti. Mugės dalyvius ir lankytojus pasveikino mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui I.Kavaliauskienė, bei garbingi svečiai – rajono meras S.Žvinys, Panevėžio pramonės ir prekybos rūmų atstovas S.Rybakovas, Alantos seniūnas J.Kemėšius. Savo šokiais visus džiugino A.Ališkevičiūtės vadovaujamas jaunimo kolektyvas. Atidarant mugę buvo paskelbta, kad vyks loterija, kurios pinigėliai skirti labdaringam tikslui. Veiklus Molėtų jaunimas nori pagelbėti molėtiškiui, trylikamečiui Arūnui Mikšėnui, nuo 5-erių metų sergančiam raumenų atrofija. Mirus tėčiui, Arūnas gyvena su mama ir mokosi Kauno spec.Apuolės mokykloje. Norima jam nupirkti ypatingą čiužinį, masažuojantį visą kūną.
        Buvo smagu pasidairyti po mugės dalyvių prekystalius, pakalbinti juos. Šeimininkai – Alantos TVM prekiavo medumi iš mokyklos bityno, gardžiais meduoliais, namine duona, stalių dirbiniais, dailės būrelio nariai (vadovė mokytoja Eglė Vyštartaitė) prekiavo savo mielais dirbinėliais. Moterys ypač noriai būriavosi prie Nijolės Katinienės reklamuojamos ir parduodamos firmos „Tiande“ produkcijos, mat čia, vietoje buvo atliekamos nemokamos SPA procedūros – na kuri gi nenorės švelnių, minkštų rankučių? Kartu moterys grožėjosi ir Daivos Lesnikauskienės blauzdinėmis.
        Mugės lankytojai žavėjosi kaip visada nuostabiais Naujasodžio tautodailininkių A.Bareikienės, R.Žiagūnienės, T.Sabaliauskienės, J.Čekelienės siuviniais, nėriniais ir kitais darbais. Džiugu, kad mugėje dalyvavo Ernestas Žalalis su savo originaliais medžio dirbiniais. O pastovaus mūsų mugių dalyvio Rimanto Ordino žalvario papuošalų skrynia turbūt yra neišsenkanti. Darbštuolė Jadvyga Valeikienė paruošė mugei įvairių įdomių sagių bei siuvinių. Ūkininkai Aldona Dragūnienė ir Skebas Bronius prekiavo ekologiškais obuoliais, pastarnokais ( kepti jie skanūs, pati įsitikinau), pupelėmis, morkomis, bulvėmis. Aldona taip pat visus masino savo gražiomis megztomis riešinėmis.
Gardūs Ninos Leontjevos tortai greitai išnyko nuo prekystalio. Visus viliojo skanūs UAB „Alantos agroservisas“ mėsyčių kvapai.
        Žavėjausi Rimos Sauskantienės, tautodailininkės iš Vilniaus odos bei kitokiais juvelyriniais dirbiniais. Menininkė prisipažino, kad ji daugiausia dirba iš odos ir lino, ir „mėgsta pažaisti su karoliukais“. Mane nustebino netikėtas atradimas – Jūratės ir Rimo Kerulių veltinio darbai. Darbštuolė, meniškos prigimties Jūratė velti išmoko pati. O šalia Jūratės išdidžiai prekiavo mūsų studentė – II kurso apsaugininkė Laura Lunytė. Mergina užsiima tokiu netipišku panelėms menu – medžio darbais, jos kūriniai jau yra buvę parodose. Tikrai– darbščios moteriškos rankos viską gali.
Ramybe ir šviesa, šventine nuotaika dvelkė Albino Dimsko tapybos darbai. Pirmą kartą šioje mugėje dalyvavo Verbiškių bendruomenės centras, jo pirmininkė Bronė Grigonienė džiaugėsi smagia kalėdine nuotaika, gražiai vedamu renginiu. Įvairiais vaikų dirbiniais prekiavo mūsų brangūs kaimynai – Alantos gimnazija ir vaikų dienos centras „Daigelis“, nuoširdūs kūrinėliai, ko gero, buvo greičiausiai išpirkti. Mugės lankytojai džiaugėsi neįgalių žmonių darbais – gausybę dirbinių pristatė Molėtų krašto žmonių su negalia sąjunga ir Molėtų neįgaliųjų integracijos ir užimtumo centras. Man (smaližei) labai norėjosi suvalgyti Ukmergės TVM keptus kalėdinius namelius. Džiaugėmės, matydami gardžiomis ekologiškomis vaistinėmis arbatomis prekiaujančią Liudą Pusvaškienę. Daug kas mielai pirko ypatingus Vaidos Zlatkutės aliejus. Čeberekienė Alvyda ir Bronytė Juknonytė savo kojinėmis ir pirštinėmis galėjo sušildyti visus norinčius įsigyti jų dirbinių. Lankytojus žavėjo originalūs Onos Vaičienės atvirukai, sagės. Moterys įdėmiai rinkosi Reginos Karbauskės juvelyrinius dirbinius. Ūkininkė Šeikienė Vanda masino visus medumi ir arbatomis. Žvilgsnį traukė išdidūs kaltiniai kryžiai – tai VšĮ Panevėžio profesinio rengimo centro darbai, originali Utenos kolegijos eglutė, puošta pirštinytėmis iš spec.kartono.
        Štai ir apėjote kartu su manimi visus stalus. Tačiau ar įmanoma viską perduoti žodžiu – tą linksmą šurmulį, spalvas, šypsenas, ir geriausius mažyčio karpyto angeliuko linkėjimus visiems nuo kuklaus mano pačios staliuko....

Nuotraukos >>>


Šou „Kelias į rinką“

Prasideda šou „Kelias į rinką“ renginiai, skirti mokinių verslumo ugdymui. Vartotojų vertinimui paruoštą prekinė produkciją Kalėdinėje mugėje (gruodžio 13 dieną, 10 val.) pristatys žemės ūkio gamybos verslo darbuotojų ir darbininkų bei padavėjų – barmenų grupės mokiniai.

Organizatoriai


Bendrabutyje gyvenančių mokinių susitikimas su Molėtų policijos komisariato inspektoriumi R.Lisausku

Gruodžio 6 d. mokykloje lankėsi Molėtų policijos komisariato inspektorius R.Lisauskas, kuris priminė mokiniams Lietuvos Respublikos įstatymus dėl administracinių teisės pažeidimų taip pat administracinių nuobaudų, taikomų nepilnamečiams, rūšis. Pažymėjo, kad už administracinių teisės pažeidimų padarymą nepilnamečiams gali būti skiriamos visos administracinės nuobaudos, išskyrus administracinį areštą. Ragino mokinius rašyti pranešimus policijai, jeigu jiems yra padaromi administraciniai teisės pažeidimai, tai yra nedidelis chuliganizmas, necenzūriniai žodžiai ar gestai viešose vietose, įžeidžiamas kibimas prie jų ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį. Įspėjo mokinius kokia atsakomybė gresia dėl alkoholinių gėrimų gėrimo viešose vietose arba girto pasirodymo mokyklos teritorijoje. Dėl rūkymo vietose, kuriose draudžiama tai daryti, tabako gaminių nupirkimo ir perdavimo nepilnamečiui, dėl kontrabandinių cigarečių laikymo bendrabutyje.
Artėja šventės, todėl išaiškino mokiniams pirotechnikos priemonių įsigijimo, naudojimo nustatytą tvarką ir atsakomybę už jos pažeidimus.
Inspektorius dar kartą priminė mokiniams ir kelių eismo taisykles. Jis sakė, kad dauguma pėsčiųjų žūva tamsiu paros metu, nes yra neapsisaugoję, neprisisegę atšvaitų ar neįsijungę žibintuvėlio. Patarė, jei nėra pėsčiųjų tako, eiti dešine kelio puse, kad matytųsi atvažiuojantys automobiliai, imtis visų papildomų atsargumo priemonių.

Nuotraukos >>>


Prevencinė paskaita „Kanapės. Jų įtaka jaunimui“

Gruodžio 5 dieną mokykloje lankėsi Ukmergės visuomenės sveikatos biuro lektorė Svetlana Markevičienė, kuri mokiniams skaitė paskaitą labai aktualia tema „Kanapės. Jų įtaka jaunimui“. Dauguma jaunuolių mano, kad kanapės tai lengvas, nepavojingas narkotikas, o kai kuriems, tai net ne narkotikas, todėl labai svarbu mokiniams pateikti teisingą informaciją. Lektorė pažymėjo, kad kanapių sudėtyje yra per 400 cheminių medžiagų, tarp jų ir THK (tetrahidrokanabinolis). THK yra pagrindinė veikli cheminė medžiaga kanapių sudėtyje ir jo kiekis lemia šio narkotiko stiprumą bei poveikį. 1970 m. vienoje marihuanos cigaretėje buvo iki 10 mg. THK, o dabar vienoje cigaretėje THK kiekis yra iki 60-200 mg. Dėl to gali padidėti neigiamos ar nenuspėjamos reakcijos bei priklausomybės nuo kanapių rizika. Labai išsamiai paaiškino mokiniams kaip kanapės veikia žmogų, jo smegenis, taip pat išaiškino, kanapių neigiamą poveikį sveikatai, mokymuisi, darbui ir vairavimui. Įspėjo, kad vis dėlto, kanapių poveikis yra sunkiai nuspėjamas, ypač kartu vartojant ir kitus narkotikus ar alkoholį. Paskaitos pabaigoje mokiniai galėjo pasitikrinti savo žinias atsakydami į klausimus.
Manau, kad labai svarbu mokiniams yra žinoti, nes žinios keičia ir jų elgesį.

R.Sabaliauskienė, socialinė pedagogė

Nuotraukos >>>


Paskaita „ŽIV/AIDS ir lytiniu keliu plintančios ligos“

Gruodžio 1 d. – pasaulinė kovos su AIDS diena. Nuo 1981-ųjų, kada buvo užregistruotas pirmasis šios ligos atvejis, vis dar nėra vaistų, galinčių ją išgydyti, nors mokslininkai jau sukūrė keletą preparatų, stiprinančių imuninę sistemą, kurie padeda kovoti su ŽIV (žmogaus imuniteto virusu) ir taip prailginti gyvenimą. Sergančių AIDS ir nešiojančių ŽIV Lietuvoje daugėja, todėl reikia susirūpinti brangiausiu žmogaus turtu – gyvybe. Todėl gruodžio 5 dieną mokykloje ir kalbėjomės tema „ŽIV/AIDS ir lytiniu keliu plintančios ligos“. Svečiuose lankėsi Ukmergės visuomenės sveikatos biuro lektorė Svetlana Markevičienė. Ji papasakojo mokiniams šios ligos atsiradimo istoriją, paaiškino kaip ši liga plinta, kaip elgtis, kad neužsikrėsti. Mokiniai domėjosi kuo skiriasi ŽIV ir AIDS, ar galima užsikrėsti lytiškai santykiaujant arba įsibrėžus į užkrėstą daiktą, taip pat klausė kiek laiko praeina nuo ŽIV nešiojimo iki AIDS. Mokinius domino kaip pastebėti, kad sergame AIDS ir ar gali ŽIV serganti motina gimdyti bei maitinti savo naujagimį? Į visus mokinius dominančius klausimus, lektorė pateikė labai suprantamus ir išsamius atsakymus. Diskutavome ar žmogus sergantis AIDS yra pilnavertis? Kadangi buvo labai įdomu ir kilo daug klausimų apie AIDS, tai paskaitą pratęsėme per antrą pamoką, į kurią mokiniai su malonumu sugrįžo. Kalbėjome apie lytiniu keliu plintančias infekcijas.

R.Sabaliauskienė, socialinė pedagogė

Nuotraukos >>>


Prisiliesti prie profesijos

Lapkričio 26-30 dienomis mūsų mokykloje vyko profesinio orientavimo ir informavimo savaitė. Veiklą savaitės metu organizavo karjeros koordinatorė Regina Dikinienė. Pas mus lankėsi ir su įvairiausiomis mokykloje rengiamomis profesijomis susipažino Alantos gimnazijos pradinių klasių (kartu su mokytojomis ž. Arlickiene, I.Žiogiene, E.Arčiamiene) ir Molėtų pradinės mokyklos 4A klasės mokinukai, lydimi mokytojos Almos Repečkienės ir vienos mokinės mamos – Evos Alimienės. Labai džiugu, kad tėveliai neabejingi savo vaikų svajonėms apie būsimas profesijas. Pradinukai praktiškai susipažino su šiomis profesijomis: apskaitininko- kasininko, automechaniko, ekologinio ūkio darbininko, padavėjo-barmeno. Praktinius užsiėmimus vedė patyrę profesijos mokytojai: R.Dragūnienė, R.Šimėnienė, V.Limba, D.Žygelienė.
Pasveikindamas mažuosius mokyklos svečius, direktorius V.Pusvaškis pabrėžė, kad nėra „murzinų“profesijų, kad darbininkiškos specialybės yra itin reikalingos, išreiškė viltį, kad ateityje Lietuvoje bus daug darbo vietų, geras užmokestis ir nereikės duonos kąsnio ieškotis užsienyje.
Norint, kad vaikai susipažintų su visomis numatytomis profesijomis, kad galėtų praktiškai padirbėti, jie pasiskirstė į grupeles, kurios keitėsi vietomis.
Mokytoja R.Šimėnienė supažindino vaikus su avilio istorija, su bičių šeimos nariais. Pradinukai degustavo medų, mokytoja taip pat papasakojo apie duonos kelią, aiškino, kaip atskirti javų rūšis.
Mokytojas V.Limba ir II kurso automechanikai supažindino vaikus su traktoriaus ir automobilio sandara. Berniukai virpėjo iš nekantrumo, kad tik spėtų įsėsti į modernų traktorių ir pasukioti jo vairą.
Šilčiausia buvo maisto ruošimo kabinete, mat čia mažieji „konditeriai“ patys kepė sausainius ir dekoravo juos šokoladu. Čia visą procesą organizavo mokytoja-metodininkė D.Žygelienė, o jai talkino I ir IĮ kurso padavėjai-barmenai. II kurso moksleivės Sandra Kuoraitė ir Kristina Patašiūtė pastebėjo, kad mažiesiems viskas įdomu, jie visko klausia. Kristina užsiminė, kad ir pati norėtų būti profesijos mokytoja ir mokyti vaikus. Abi moksleivės teigė, kad įgavo daugiau bendravimo įgūdžių su mažais vaikais, nes juk joms , kaip padavėjoms- barmenėms teks aptarnauti įvairaus amžiaus klientus.
Pradinukai, susipažindami su apskaitininko- kasininko profesija „dirbo“ „parduotuvėje“ „Alantaxima“. Kas vaikystėje nežaidė pardavėjų? O čia buvo galima padirbėti su tikru kasos aparatu– skenuoti priekių kodus, skaičiuoti popierinius pinigus, atiduoti grąžą. Taip pat smagu buvo rinktis prekes kaip tikroje parduotuvėje.. Šį parduotuvės darbą organizavo profesijos vyr.mokytoja R.Dragūnienė, o jai talkino I kurso paskaitininkės-kasininkės. Moksleivė Agnė Masilionytė sakė, kad dirbdama su vaikais, ji įgijo kantrybės, kuri labai reikalinga jos profesijoje, ji pastebėjo, kad vaikai yra labai imlūs ir su kiekvienu reikia bendrauti skirtingai.
Išbandę profesijas, vaikai dalijosi įspūdžiais prie vaišių stalo, kurį puošė jų pačių kepti sausainukai, tirpte tirpstantys burnoje. čia jie taip pat sužinojo, kaip reikia gražiai aptarnauti svečius. Mokytojos dėkojo už įdomius užsiėmimus, mama Eva Žalimienė džiaugėsi, kad vaikai praktiškai susipažino su profesijomis, kad gal tai turės įtakos jų ateities pasirinkimui. Buvo sutarta, kad vaikai savo įspūdžius išreikš piešiniuose, vyks jų paroda, o patys gražiausi ir originaliausi bus apdovanoti. Manome, kad toks bendravimas su mažaisiais vyks ir ateityje.

Nuotraukos:

Maisto ruošimas >>>
Ekologinė augalininkystė, bitininkystė >>>
Prekyba, apskaita >>>
Automobiliai, ž.ū.technika >>>

Mokinių piešiniai >>>


Mokomoji praktika Utenos žirgyne

Šių metų lapkričio 28 d. žemės ūkio darbuotojo specialybės II kurso mokiniai lydimi profesijos mokytojosGedvilės Vinslauskaitės vyko į Utenos žirgyną mokomojai praktikai. Kaip tik tą dieną šalia žirgyno esančiame hipodrome vyko žirgų varžybos. Moksleiviai praktikos metu padėjo važnyčiuotojams pasiruošti žirgus varžyboms, o taip pat susitvarkyti inventorių po varžybų.
Taip pat mokiniai apžiūrėjo žirgyno teritoriją, rekonstruojama hipodroma, stebėjo varžybas.

Nuotraukos >>>


VILNIAUS REGIONO PMĮ MOKINIŲ STALO TENISO FINALAS

2012m lapkričio 22 dieną Pasieniečių mokyklos sporto bazėje vyko Vilniaus regiono profesinių mokymo įstaigų mokinių merginų finalinės stalo teniso varžybos. Komandinėse varžybose dalyvavo komandos iš VšĮ Alantos technologijos ir verslo, Pasieniečių, Bukiškių žemės ūkio, Vilniaus turizmo ir prekybos verslo, Vilniaus paslaugų ir verslo mokyklų bei Vilniaus technologijos ir verslo profesinio mokymo centro.
Komandinėse varžybose I-mą vietą ir galimybę žaisti respublikinėse varžybose iškovojo VšĮ Alantos TVM komanda, kuriai atstovavo Laura Lunytė, Raminta Prunskūnaitė, Roberta Pladaitė, komandos vadovė kūno kultūros mokytoja metodininkė Lina Skladaitytė.
Asmeninėse merginų stalo teniso varžybose po atkaklios kovos nugalėtojos vardą ir I-mą vietą iškovojo Laura Lunytė, o Raminta Prunskūnaitė užėmė garbingą IV- tą vietą.

Sveikiname varžybų nugalėtojas!!!

Nuotraukos >>>


Mokytojų stažuotė Ispanijoje               

Šių metų lapkričio 18 – 25 d. VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos profesijos mokytojos Jolita Michnevičienė ir Vaida Saugūnienė kartu su kolegomis iš Utenos regioninio profesinio mokymo centro bei Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos dalyvavo Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro organizuotame Leonardo da Vinci mobilumo projekte Nr. LLP-LdV-VETPRO-2012-LT-0791 „Virėjų ir padavėjų, barmenų profesijos mokytojų kvalifikacijos tobulinimas Europos Šalyse“. Projekto tikslas – tobulinti profesijos mokytojų žinias ir įgūdžius maisto gaminimo, aptarnavimo ir profesinio mokymo srityje: susipažinti su Ispanijos virtuve, tradiciniais maisto produktais, aptarnavimo kultūra bei praktinio mokymo organizavimu.
Stažuotės metu susipažinome su Ispanijos virtuvės ypatumais, įgijome praktinių žinių Altaviana profesinėje maistininkų mokykloje, gaminome nacionalinį patiekalą La Paella. Lankėmės Metro Valencia, kuris 2011 metais tarptautiniame marketingo konkurse laimėjo pagrindinį prizą už puikiai išvystytą nacionalinio patiekalo La Paella ir viešojo transporto reklamą. Viešėdami Valensijos regiono Čestės integruoto mokymo centre, susipažinome su maisto gaminimo subtilybėmis, aptarnavimo standartais bei praktinio mokymo organizavimu.
Laisvalaikiu domėjomės Ispanijos kultūra, papročiais ir tradicijomis; aplankėme Valensijos senamiestį, gėrėjomės nuostabiu kraštovaizdžiu.
Lietuvoje įgytą patirtį ir žinias panaudosime praktinių ir teorinių užsiėmimų metu, pakoreguosime virėjų ir barmenų/padavėjų mokymo programas, organizuosime Ispanijos virtuvės patiekalų savaites. Projekto metu užmegzti dalykiniai ryšiai su užsienio partneriais skatins tarptautinį bendradarbiavimą profesinio mokymo srityje.

Nuotraukos>>>


Kun. Roberto Gedvydo Skrinsko prevencinė paskaita apie girtavimo, rūkymo, narkotikų bei pirmojo aborto pasekmes ir žalą

Lapkričio 15 d. mūsų mokyklos mokiniai klausėsi kunigo Roberto Gedvydo Skrinsko paskaitos. Šis kunigas yra Vyskupo Motiejaus Valančiaus Blaivystės sąjūdžio narys, Pasaulio gydytojų federacijos `Už žmogaus gyvybę` Lietuvos federacijos garbės narys, Human Life International tarptautinės organizacijos Lietuvos atstovas, elektroninio biuletenio ,,Pro Vita“, kuris kas savaitę eina jau 13 metų, vyr. redaktorius ir ,,Pro Vita“ interneto svetainės kūrėjas (http://provita.vdu.lt), Lietuvos kankinių bažnyčios statytojas ir klebonas. Lektorius turi LR Švietimo ir Mokslo Ministerijos patvirtintą leidimą skaityti paskaitas Lietuvos mokyklose ir jas skaito jau 22 metus.
Tikimės, kad šios idėjos ras atgarsį ir mūsų jaunimo širdyse, ne vieną paskatins teisingam apsisprendimui.

Nuotraukos >>>


„KNYGŲ KALĖDOS“ kviečia papildyti mokyklų bibliotekas >>>


Prisiminimų vakaras skirtas Vidos Puodžiuvienės – Šulciuvienės atminimui

        Vida Puodžiuvienė – Šulciuvienė gimė 1952 m. Šakių r., Palubių k. Nuo 1971 m. dirbo kultūros meno vadove Alantoje, nuo 1976 m. – Naujasodžio kultūros namų direktorė. Dirbo Alantos žemės ūkio technikume meno vadove.
        1987 m. jai įteiktas kultūros žymūnės ženklas. Vidos veikla (vadovavimas mišriam chorui, agitbrigadai, merginų ansambliui, vokaliniam – instrumentiniam ansambliui, saviveiklininkų kolektyvams, darbas muzikos mokytoja mokyklose ir darželiuose) aplink ją subūrė didelį meilę dainai, muzikai, šokiui, o taip pat gyvenimui jaučiančių žmonių būrį.
        Draugai, kolegos ir artimieji Vidą vertino kaip puikią specialistę, nuoširdžią, linksmą ir visada besišypsančią moterį. Ji mylėjo žmones ir savo darbą, tačiau nepagydoma liga 1992 m., sulaukusią vos 40 metų, pasiėmė Vidą iš gyvenimo.
        Prisiminimų vakaras visiems susirinkusiems nors akimirkai leido dar kartą sugrįžti į Vidos gyvenimo ir veiklos laikus. Dukra Vaida Saugūnienė, pristatė mamos gyvenimo epizodus, rodomos fotografijos leido visiems prisiminti Vidos gyvenimą.
        Prisiminimų vakarui subtilumo suteikė muzika ir daina, K. Tučinsko vadovaujami Molėtų krašto muzikantai, bei „A Cappella“ vadovaujama V. Zutkuvienės.
Šiltais žodžiais apie kartu praleistą laiką meno kolektyvuose pasidalijo buvęs choro narys Stanislovas Žiagūnas, apie linksmus vakarus ruošiantis agitbrigados pasirodymams papasakojo Nijolė Šeikienė. Apie praeityje susikirtusius kelius, kartu praleistą laiką kalbėjo Vida Šeikienė bei Algimantas Žukauskas. Gražią ir tikrą draugystę, bei nuoširdžius pokalbius prisiminė labai gera Vidos draugė – Liucija Kanapeckienė.
       Vidos mylimiausia, „A Cappella“ atlikta daina „Kur giria žaliuoja“ daugelio akyse išspaudė ašarą.
       IN MEMORIAM VIDA.

Nuotraukos >>>


Vilniaus regiono Aukštaitijos zonos profesinio mokymo įstaigų mokinių stalo teniso varžybos

Lapkričio 14 dieną Visagino TVPM centro sporto salėje įvyko Vilniaus regiono Aukštaitijos zonos profesinio mokymo įstaigų mokinių merginų ir vaikinų stalo teniso varžybos. Dėl galimybės atstovauti Aukštaitijos zonai Vilniuje varžėsi Alantos, Utenos, Švenčionių ir Visagino profesinio mokymo įstaigų komandos.
Merginų varžybose I vietą ir galimybę žaisti Vilniuje iškovojo VšĮ Alantos TVM merginų komanda, kuriai atstovavo Laura Lunytė, Raminta Prunskūnaitė ir Roberta Pladaitė, o Visagino TVPM užėmė II vietą. Vaikinų varžybose kova buvo atkakli ir susumavus rezultatus pergalė atiteko Visagino TVPM vaikinų komandai. Antrieji liko vaikinai iš Utenos regioninio profesinio mokymo centro, III vietą užėmė Alantos TVM vaikinai- Irmantas Trapaška, Laimonas Gadliauskas ir Daniulius Čeplinskas.

Sveikiname varžybų nugalėtojus ir prizininkus!

Nuotraukos >>>


Mokomoji išvyka po Vilniaus viešbučius UAB „Vilniaus Narutis“ ir „Radisson Blu Hotel Lietuva“

        Šių metų lapkričio 13 d. padavėjo barmeno (III kursas ir I-II kursai po dvylikos klasių) bei apskaitininko ir kasininko specialybės mokiniai lydimi vyr. profesijos mokytojų Jolitos Michnevičienės ir Ramunės Dragūnienės vyko į Vilniuje esančius viešbučius UAB „Vilniaus Narutis“ ir „Radisson Blu Hotel Lietuva“ susipažinti su viešbučių restoranais, barais, apgyvendinimo paslaugomis, furšetų - banketų, konferencijų organizavimo ypatumais bei vykdomos veiklos dokumentavimu.
        Viešbutis UAB „Vilniaus Narutis“ – tai privatus viešbutis, įsikūręs Vilniaus senamiestyje, Pilies gatvėje. Salėse galima rengti uždarus įmonių vakarus, organizuoti šeimos šventes, priimti užsienio delegacijas. Elegantišką restorano dizainą sukūrė garsi prancūzų interjero dailininkė Anne Toulous. Viešbutyje yra trys puikaus interjero salės, kurios tinka konferencijoms, seminarams, įmonių vakarams, banketams ir pobūviams iki 120 žmonių organizuoti. Visos salės aprūpintos konferencine technika. Viešbutyje yra 50 kambarių, kuriuose vienu metu gali apsistoti iki 94 svečių.
        Vilniaus centre, dešiniajame Nėries krante iškilęs viešbutis „Radisson Blu Hotel Lietuva“ yra didžiausią konferencijų centrą turintis viešbutis Vilniaus mieste. Dideliame 1 200 vietų konferencijų centre yra net 17 konferencijų salių. Apgyvendinimui skirti 291 kambariai. Viešbučio 22-ajame aukšte įsikūręs baras „Skybar“ svečiams atveria vieną gražiausių Vilniaus panoramų.
         Mokomoji išvyka mokiniams paliko įspūdį, jie daug pamatė ir sužinojo iš administracijos personalo viešbučių pristatymo metu.

Nuotraukos >>>


Išvyka į parodą „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2012“

Lapkričio 8d. padavėjų- barmenų specialybės mokiniai lankėsi Vilniuje parodoje „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2012“. Ši paroda lankytojams suteikia galimybę plačiai pažvelgti į visą svetingumo verslą – nuo novatoriškos įrangos virtuvėms, naujausių maisto ruošimo technologijų iki gatavų produktų ir profesionalaus jų vertinimo bei pateikimo, nuo įrangos, įvairiausių priemonių, interjero detalių ir puošybos elementų, tekstilės, uniforminių drabužių viešbučiams ir restoranams.
Tradiciškai parodoje didelio dėmesio sulaukė „Geriausio Lietuvos virėjo 2012“ ir „Geriausio Lietuvos konditerio 2012“ konkursai. Taip pat mokiniai galėjo stebėti , kaip tarptautinio lygio žvaigždė - garsus italų virtuvės šefas Rocco Ianonne gamino autentiškus nacionalinius italų patiekalus. Jo meistriškumas ir itališkos virtuvės tradicijų išmanymas įvertintas dviem „Michelin“ žvaigždutėmis.
Kartu su specializuota tarptautine paroda „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2012“, atskiroje salėje vyko ketvirtoji Baltijos maisto ir gėrimų mugė BAF - skonio šventė, skirta gurmanams ir maisto kultūros puoselėtojams.

Nuotraukos >>>


GERUMAS MOKYKLOJE

        „Atėjus auksiniam rudeniui į mūsų namus, medžiams numetus lapus, supykus vėjui, taip norisi šiltų apkabinimų. Bet ne kiekvienas vaikas gali sušilti tėvų glėbyje. Todėl siūlome, nusipirkus gabalėlį pyrago,
bent truputėlį prisidėti prie vaikų gražesnio rytojaus“
– tokiais nuostabiais žodžiais Mokinių tarybos nariai kreipėsi į mokytojus ir mokinius, kviesdami prisidėti prie „Išsipildymo akcijos“. Šią idėją pasiūlė Daiva Kazakevičiūtė (A2), o jai padėti mielai sutiko Greta Milerytė (P1) ir Valdemaras Grigaliūnas (P1). Jie iškepė keturis nepakartojamo skonio trupininius obuolių pyragus. Nuo kiekvieno parduoto gabalėlio gauti pinigai buvo paaukoti globos namuose gyvenantiems vaikams ir ligoniukams. Pirmieji įsigyti ypatingo pyrago ir taip prisidėti prie "Išsipildymo akcijos" galėjo mokytojai, administracijos ir aptarnaujančio personalo darbuotojai, o taip pat mūsų mokykloje apsilankę svečiai iš Danijos, Slovakijos ir Olandijos. O prisidėti tikrai buvo kuo, nes iš viso buvo suaukota 257,67 Lt. Tikimės, kad ši graži gerumo akcija mūsų mokykloje taps tradicija.

Nuotraukos >>>


Kviečiame visus mokinius dalyvauti konkurse

KONKURSO „KAIP PLANUOJU SAVO KARJERĄ“
NUOSTATAI 

BENDROJI DALIS

Tikslas- įtraukti mokinius į savęs pažinimo ir karjeros planavimo kelią...
Konkursas skirtas ugdyti mokinių verslumą, analizuojant jų karjeros sampratą. Vaizdinių priemonių pagalba ( skaidrės, piešiniai, filmukai, ir pan.), mokiniai parengia karjeros projektus.
Projekto turinys:
Aš kitų akimis; Ką galiu ir moku; Mano interesai; Mano vertybės; Mano profesiniai siekiai ir ateities vizija.

ORGANIZAVIMAS IR VYKDYMAS

Konkursas organizuojamas Alantos TVM visų grupių mokiniams.
Vykdymo etapai:
2012.11.05-11.09 registruojasi pas karjeros koordinatorę Reginą Dikinienę (315 kabinetas). Galimi individualus ir grupiniai darbai;
2012.11.12-2012.12.20. ruošia karjeros projektus;
Iki 2012.12.21. darbus pristato organizaciniam komitetui-315 kabinetas.

VERTINIMAS

Projektų vertinimui sudaryta komisija:
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui- Inga Kavaliauskienė;
Karjeros koordinatorė Regina Dikinienė;
Profesijos mokytojai: Nijolė Šeikienė; Gintarė Zaleckienė;
Dailės mokytoja : Eglė Vištartaitė
Vertinimo kriterijai
Kūrybingumas; Dalykiškumas; Išradingumas; Šmaikštumas ir kt.

APDOVANOJIMAI

Konkurso nugalėtojų projektai bus pateikiame į rajoninius, respublikinius konkursus. Autoriams bus įteikiami padėkos raštai ir paskatinimo prizai.Konkurso dalyviams bus organizuota dalykinė-pramoginė ekskursija.

Organizatoriai


TREČIOSIOS RUNGTYNĖS

Spalio 23dieną mokyklos sporto salėje vyko trečiosios krepšinio varžybos tarp Alantos TVM ir Alantos gimnazijos komandų. Po atkaklios ir permainingos kovos rungtynių rezultatas 82-76. Varžybas laimėjo Alantos TVM komanda. Buvo žaidžiama iki trijų pergalių, bendras susitikimų rezultatas 3-0 Alantos TVM naudai.

Sveikiname su pergale!!!

Nuotraukos >>>


Kviečiame visus mokinius aktyviai dalyvauti !!!
 

        Klausimynas Alantos technologijos ir verslo mokyklos mokiniui/studentui. Karjeros kompetencijų ugdymo poreikio tyrimas. 25 klausimai. >>>


        2012 m spalio 13-20d. profesijos mokytojos Gintarė Jakimonytė ir Dalia Žygelienė stažavosi Italijoje, Rimini mieste pagal Mokymosi visą gyvenimą programos Leonardo da Vinci mobilumo projektą Nr. LdV-VETPRO-2012-LT- „Virėjų ir padavėjų, barmenų profesijos mokytojų kvalifikacijos tobulinimas Europos šalyse“. Projekto vykdytojai Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras, partneriai: Utenos regioninio profesinio mokymo centru, VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokykla, Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla.
        Projekto tikslas - tobulinti profesinio mokymo specialistų iš 4 Lietuvos profesinio mokymo įstaigų žinias ir įgūdžius maisto gaminimo, aptarnavimo ir profesinio mokymo srityje: susipažinti su Italijos virtuve, tradiciniais maisto produktais, aptarnavimu bei praktinio mokymo organizavimu.
        Stažuotės metu susipažinom su Itališkos virtuvės ypatumais, Rimini žuvies restorane „ Zi Rosa“ įgijome praktinių žinių gaminant Viduržemio jūros patiekalus. Viešbučiuose susipažinome su svečių aptarnavimo standartais, maisto gaminimo technologijomis. Lankėmės Paslaugų, viešbučių ir viešojo maitinimo įstaigų institute Rimini mieste, kur susipažinome ir stebėjome virėjų, padavėjų, barmenų profesinį mokymą, domėjomės mokymo programomis, užmezgėme asmeninius kontaktus su profesijos mokytojais.
        Laisvalaikiu projekto dalyvės susipažino su Italijos kultūra, papročiais, tradicijomis; aplankė seniausią konstitucinę respubliką pasaulyje San Mariną ir Florenciją, ragavo skanias picas ir kavas. Grįžę į Lietuvą, profesijos mokytojai įgytą patirtį ir žinias panaudos praktinių ir teorinių užsiėmimų metu savo mokyklose, pakoreguos virėjų ir barmenų/padavėjų mokymo programas, organizuos Italijos virtuvės patiekalų savaites. Projekto metu užmegzti dalykiniai ryšiai su užsienio partneriais skatins tarptautinį bendradarbiavimą profesinio mokymo srityje.

Nuotraukos >>>


REVANŠAS

Spalio 16 dieną vyko atsakomosios krepšinio varžybos tarp Alantos TVM ir Alantos gimnazijos komandų. Ir šį kartą varžybose pranašesni buvo Alantos TVM komandos krepšininkai, kurie varžybas laimėjo rezultatu 85-62.
Sveikiname su pergale!!!

Nuotraukos >>>


PREKYBOS ŽMONĖMIS PREVENCIJOS PRIEMONIŲ SISTEMOJE- SVARBIAUSIA ŠVIETIMAS

       Visi tarptautinės teisės aktai dėl prekybos žmonėmis prevencijos akcentuoja, kad būtent žmonių informavimas apie prekybos žmonėmis pavojus ir tų pavojų išvengimo būdus sudaro sąlygas užkirsti kelią naujų asmenų įtraukimui į prekybą žmonėmis ir priverstinę prostituciją. Tuo tikslu kasmet mūsų mokykloje lankosi Molėtų kriminalinės policijos skyriaus tyrėjas D.Meidus.
       Šįmet D.Meidus lankėsi spalio 16 dieną ir skaitė paskaitą, kurios metu įspėjo mokinius apie galimus pavojus, informavo apie saugesnius būdus įsidarbinti užsienyje bei patarė, kaip elgtis susidūrus su prekiautojais žmonėmis. Jis pažymėjo, kad šiandien prekyba žmonėmis – tarptautinė problema, nes “apyvarta” pasaulyje oficialiai siekia 2.4 mln. aukų kasmet, o kiek dar gali būti neoficialiai.

Socialinė pedagogė R.Sabaliauskienė

Nuotraukos >>>


Spalio 10 dieną mūsų mokykloje svečiavosi Alantos gimnazijos devintokai. Jie aktyviai domėjosi rengiamomis specialybėmis, apžiūrėjo mokyklą ir praktinio mokymo bazę, aplankė dvaro rūmus....

Nuotraukos >>>


        Spalio 10 dieną mokykloje buvo paminėta Pasaulinė psichikos sveikatos diena.

Nuotraukos >>>


 

 „FUKSŲ" KRIKŠTYNOS
 BENDRABUTYJE


Lietingąją spalio 9 - osios dienos popietę mokyklos bendrabutyje buvo sujudimas -„FUKSŲ" įšventinimas į oficialius „barako" gyventojus. Pirmakursiams teko parodyti savo orientacinius sugebėjimus ieškant prizų. Taip pat jie turėjo išmokti gyvenimišką skanduote: „VIENS, DU, TRYS, MŪSŲ DIDELIS BŪRYS. MES BENDRABUTY VISI IŠRADINGI IR LINKSMI KEPAM BULVES, PYRAGUS IR VAIŠINAME VISUS". Kartodami ją, visi bėgo bendrabučio ir mokyklos koridoriais. ( bendrabutį grįžo tuneliu, išklotu kankorėžiais ir kaštonais. Klūpėdami ant žirnių turėjo duoti bendrabučio gyventojo priesaiką, po kurios buvo vaišinami keptomis bulvėmis su „prieskoniais", bei ypatingu gėrimu. Kiekvienam pirmakursiui buvo įteiktas bendrabučio gyventojo pažymėjimas.

Vesta Sokavičiūtė PB3 , Laura Čiuikinaitė ŽUT -10

Nuotraukos >>>


DRAUGIŠKOS VARŽYBOS

Spalio 9dieną Alantos TVM sporto salėje vyko draugiškos krepšinio varžybos tarp Alantos technologijos ir verslo mokyklos ir Alantos gimnazijos komandų. Po permainingos ir atkaklios kovos rezultatu 65-57 varžybas laimėjo šeimininkų komanda.

Sveikiname su pergale!!!

Nuotraukos >>>


Linksma Mokytojo Diena

Šiais metais Mokytojo Diena mūsų mokykloje, kaip ir visuomet, buvo linksma ir šauni. Moksleiviai savo kailiu patyrė, ką reiškia vesti pamokas. O mokytojai tuo metu vaišinosi kava, diskutavo, prisiminė smagias akimirkas. Moksleiviai tiap pat jiems pateikė kelewtą įšradingų užduočių. Jas atlikę, mokytojai susiskirstė į dvi komandas ir pagal paslaptingas nuorodas išėjo ieškoti lobio. O tas lobis, kaip paaiškėjo - tai mokinių pasveikinimas aktų salėje. Čia taip pat netrūko išmonės. Mokytojai turėjo įrodyti, kad jie sugeba ne tik mokyti, bet ir dirbti dizaineriais, kaminkrėčiais, archeologais, chirurgais, paparaciais, kriminalistais. Po tokio linksmo ir išradingo sveikinimo mokytojai dar apsilankė K.Trotos žirgyne, kur grožėjosi žirgais, galėjo pajodinėti bei pasivažinėti. Ši šauni šventė suteikė mokytojams daugiau energijos mokyti, o mokiniams - daugiau noro mokytis pas išradingus ir linksmus pedagogus.
L.Pacevičienė

Nuotraukos >>>


Muzikos diena 

Jau tapo tradicija, kad Mokinių taryba savo veiklą pradeda spalio 1 dieną švęsdama Pasaulinę muzikos dieną. Ta proga mokykloje pertraukų metu ir po pamokų grojo įvairių stilių muzika. Taip pat apie muziką buvo galima pasiskaityti mokinių šauniai paruoštame stende.
Šįmet ilgoji pertrauka buvo skirta mokytojams. Visą savaitę mokytojai rašė kokią muziką tą dieną norėtų girdėti, o mokiniai Valdemaras Grigaliūnas (P1) ir Darius Mikita (P1) šimtu procentų išpildė visus jų pageidavimus. Vakare visi mokiniai linksminosi diskotekoje.

Vesta Sokavičiūtė (PB3) ir Deimantė Meldaikytė (P2)

Nuotraukos >>>


Šiais mokslo metais ypatingai didelis būrys mokinių pareiškė norą dalyvauti Mokinių tarybos veikloje. Smagu, kad mokiniai nėra abejingi savo mokyklai ir nori veikti jos labui.
Mokinių taryba: Gytis Averka (PB2) - pirmininkas, Gerda Jočytė (PB2) - pavaduotoja, Greta Milerytė (P1) - sekretorė, Vesta Sokavičiūtė (PB3) ir Deimantė Meldaikytė (P2) – atsakingos už veiklos viešinimą mokyklos internetinėje svetainėje. Taip pat Daiva Kazakevičiūtė, Oksana Grigorjevaitė, Jurgita Daluchanovaitė, Valdemaras Grigaliūnas, Darius Mikita, Tadas Baranauskas ir Donatas Čekuolis.

Sveikiname naująją tarybą ir linkime produktyvaus darbo!


        2012 m. rugsėjo 25 d. vyko fuksų krikštynos.

Nuotraukos >>>


        2012 m. rugsėjo 14 d. Alantos dvare vyko " Europos paveldo dienos". Buvo surengta mokslinė konferencija  "Atveriant užburtų lobių paslaptis" ir teatralizuotas dvarų kultūrą gaivinantis renginys "Alantos dvaras. Ponas išvažiuoja"

Nuotraukos >>>


 

2012 mokslo metų pradžios šventės akimirkos >>>


VšĮ ALANTOS TECHNOLOGIJOS IR VERSLO MOKYKLA

2012 – 2013 m. m. priima mokytis šių specialybių >>>


   2012 m. birželio 26 d. vyko diplomų įteikimo šventė.

Nuotraukos >>>


        2012 m. birželio 22-24 dienomis Alantos TVM aktų salėje vyko Santaros - Šviesos suvažiavimas 2012.

Programa >>>                     Nuotraukos >>>


    „Žemės vaikai - 2012“

   Dauguose birželio 15 d., mūsų mokyklos moksleiviai Mantas Leonovas ŽD1 ir Aividas Kriogas AR2 dalyvavo šeštajame respublikiniame Kaimo plėtros profesinio mokymo įstaigų mokinių profesinio meistriškumo konkurse-šventėje „Žemės vaikai - 2012“. Moksleiviams pasiruošti konkurso praktinei daliai padėjo profesijos mokytojai Mildutė Skebienė ir Bronius Skebas, pasiuvo ir priderino rūbus – profesijos mokytojas Dalia Grabauskienė ir Vaida Saugūnienė.
   Konkurso metu jaunuoliai turėjo atlikti dvi užduotis: 1) išspręsti testą, kuris apėmė Lietuvos istoriją ir geografiją, tradicines kalendorines šventes, papročius, pilietiškumo ugdymo pagrindus ir kitus bendrakultūrinius klausimus; 2) teisingai  ir tvarkingai nušienauti žolę dalgiu.
   Darbus įvertinus, paaiškėjo, kad geriau sekėsi Aividui Kriogai, ir jis užėmė I vietą. Gerai pasirodė ir Mantas, tačiau jam sėkmės šiek tiek pritrūko.
   „Žemės sūnaus 2012“ vardą iškovojo Anykščių technologijų mokyklos moksleivis Rolanda Zolubas.
    Šventės metu buvo rengiami mokyklų „kiemeliai“. Mūsų mokyklos kiemelio pagrindinis akcentas buvo skirtas žirgui.

 Profesijos mokytoja Mildutė Skebienė

     Nuotraukos  >>> 1,          >>> 2


         VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokykla gegužės 1d. pradėjo vykdyti projektą „Development of co-operation platform for Latvian and Lithuanian vocational schools and enterpreneurs“ / “EDUCATE FOR BUSINESS“, projekto kodas LLIV-325, pagal Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programą 2007–2013 m. Projekto tikslas – didinti naujos kartos darbo jėgos konkurencingumą ir produktyvumą Lietuvos – Latvijos pasienio regione, kurti tvarią ir darnią socio-ekonominę plėtrą euroregione „Country of lakes“.

Projekto partneriai:
Euroregiono Latvijos biuras "Country of lakes"
Utenos rajono savivaldybės administracija
Alantos technologijos ir verslo mokykla
Vidurio Latgalos profesinė vidurinė
Austrumlatgalos profesinė vidurinė mokykla
Kraslavos vietos savivaldybė

 

Birželio 14-15 d. mokykloje vyko Švietimo ministerijos organizuojamas seminaras
"Švietimo aktualijos: indėlis, procesai, rezultatas"

                         Nuotraukos   >>>1,   >>>2


 

JAUNIMO STOVYKLA „SIEKTI. KURTI. VEIKTI“

    Birželio 12-13-14 dienomis mūsų mokyklos mokiniai, Arnas Petrauskas (A1) ir Gytis Averka (PB1), dalyvavo Lietuvos inovatyvių profesinio rengimo įstaigų asociacijos organizuojamoje  jaunimo stovykloje „Siekti. Kurti . Veikti“ Aukštadvaryje, skirtoje profesinių mokyklų mokinių savivaldos atstovams. Stovykloje dalyvavo Alantos, Dieveniškių, Kauno, Klaipėdos ir Kupiškio profesinių mokyklų mokinių savivaldos nariai bei jų veiklos kuratoriai. Stovyklos metu dalinomės veiklos patirtimi, pristatėme  savo mokyklų  savivaldos modelius ir įdomiausius renginius, svarstėme mokyklų savivaldai aktualius klausimus. Susipažinome su kolegomis iš kitų profesinių mokyklų, dalyvavome įvairiuose grupiniuose užsiėmimuose taip stiprindami bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius. Išmokome išklausymo, pagarbos, dėkingumo. Aplankėme įžymias Aukštadvario apylinkes – „Velnio duobę“, „Kartuvių kalną“, „Pilaitės piliakalnį“, jėgų suteikiantį šaltinį. Sunku buvo atsisveikinti su naujais draugais, su kuriais per trumpą laiką taip stipriai susidraugavome.

Mokinių tarybos nariai: Arnas Petrauskas ir Gytis Averka 
 

      Nuotraukos >>>


    Birželio 8 d. Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius  lankėsi mokykloje, rokonstruojamose mechaninėse dirbtuvėse ir kituose objektuose

         Nuotraukos   >>>


SVEČIAI

    05 25 mūsų mokykloje lankėsi svečiai iš Norvegijos Hedmarko apskrities Stangės profesinės mokyklos: statybinių specialybių skyriaus vedėjas Verneris Martinsenas ir mokytojas Reidaras Sosvynas. Šie mokytojai – seni mūsų mokyklos draugai, kartu vykdant pirmuosius projektus, jie padėjo įkurti dirbtuves, aprūpindami medžio apdirbimo įranga. Bendras darbas projektų metu suartino mūsų ir Norvegijos mokyklos mokytojus. Kieme stovintis norvegiškas namelis – vieno iš projektų rezultatas.
Svečiai domėjosi visais pokyčiais mokykloje, žavėjosi gražia mokyklos aplinka, moderniomis dirbtuvėmis. Diskusijų metu buvo aptartos galimybės atnaujinti mūsų mokyklos ir Stangės mokyklos santykius, o taip pat užmegzti ryšius su naujais partneriais iš Hedmarko apskrities.

Nuotraukos >>>


Varžytuvių  „Kulinarinio ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ akimirkos >>>


        2012 m. gegužės 17-18 d. Joniškio žemės ūkio mokykloje vyko apdailininkų (statybininkų) tarptautinis profesinio meistriškumo konkursas „JAUNASIS APDAILININKAS 2012“. Dalyvavo trečio kurso mokiniai Tomas Petrėnas, Deivydas Mozūra, Dainius Bikuntas ir profesijos mokytojai Jolanta Bimbirienė ir Arūnas Guzovijus. Konkurse dalyvavo 4 latvių ir 4 lietuvių komandos. Nugalėjo draugystė.

Nuotraukos >>>


Technikos priežiūros verslo darbuotojo ir agroserviso darbuotojo mokymo programų mokinių profesinio meistriškumo konkursas
„Žemės vaikai – 2012“

Gegužės 15 d. mokykloje vyko respublikinis kaimo plėtros profesinio mokymo įstaigų profesinių mokyklų technikos priežiūros verslo darbuotojo ir agroserviso darbuotojo mokymo programų mokinių profesinio meistriškumo konkursas „Žemės vaikai – 2012“. Konkurse dalyvavo 20-ies šalies profesinių mokyklų atstovai. Mokiniai varžėsi dalykinio testo, suvirinimo, praktinio važiavimo (su traktoriais John Deere6930 ir New Holland TM130) užduotyse. Vertinimo komisijai susumavus rezultatus paaiškėjo nugalėtojai:

I vieta – Aividas Kriogas (VšĮ Alantos TVM)
II vieta – Vitalijus Augustis (Tauragės PRC)
III vieta – Evaldas Kereišis (VšĮ Kretingos TVM)
IV vieta – Radoslav Mašaro (Vilniaus TVŽŪM)
V vieta – Rolandas Zolubas (Anykščių TM)

Dėkojame vertinimo komisijai: komisijos pirmininkui Jonui Vaitėnui (Molėtų rajono savivaldybės žemės ūkio skyriaus vedėjui), Valentinui Filmanavičiui („Biržų Žemtiekimas“ inžinieriui vadybininkui), Vytautui Baubkui (Žemaitijos kolegijos Rietavo fakulteto Inžinerijos katedros lektoriui), Rolandui Žygeliui (UAB „Hardim“ direktoriui), Kęstučiui Kildai (Vilniaus Jeruzalės darbo rinko mokymo centro suvirinimo specialistui), Vidmantui Indrašiui (AB „Lytagra“ Utenos regiono vadybininkui), Dariui Neverauskui (UAB „DOJUS agro“ atstovui), Arūnui Siminkevičiui (Molėtų r. savivaldybės žemės ūkio skyriaus vyr. specialistui), Stasiui Stukui (Molėtų „Agrotiekimas“ direktoriui).
 

Nuotraukos >>>


„ Žemės vaikai – 2012“

Tai profesinių mokyklų, kuriose ruošiami žemės ūkio specialistai profesinio meistriškumo konkursas, kuris vyksta kas dveji metai. Konkursas rengiamas siekiant populiarinti žemdirbiškas profesijas, gerinti kaimo jaunuolių profesinį pasirengimą ir praktinius įgūdžius, skatinti mokinių sumanumą, kūrybiškumą ir verslumą, taip pat ugdyti etninę kultūrą, atskleisti jos svarbą asmenybės formavimui ir tautos išlikimui.
Konkursas rengiamas dviem etapais. Pirmajame etape vyksta atskirų profesijų konkursai, kuriuose moksleiviai rungtyniauja demonstruodami profesines žinias ir praktinius įgūdžius. Pirmojo etapo nugalėtojai atvyksta rungtis respublikiniame konkurse.
Gegužės 10 dieną Joniškio žemės ūkio mokykloje vyko „ Žemės vaikai – 2012“ Žemės ūkio gamybos verslo darbuotojo konkurso I etapas, kuriame dalyvavo mūsų mokyklos moksleiviai: Oksana Grigorjevaitė, Mantas Leonovas ir Saulius Petrėnas. Jaunuoliai turėjo progą ne tik susipažinti su tolimiausio Lietuvos krašto gamta, Joniškio žemės ūkio mokykla, bet ir panašių profesijų moksleiviais, išbandyti savo gebėjimus: atlikti kompiuterines užduotis, atpažinti pašarus ir augalus, važiuoti figūriniu būdu traktoriumi. Labai malonu, kad visų dalyvių rezultatai buvo geri, o Mantas Leonovas pateko ir į baigiamąjį konkursą, kuris vyks birželio viduryje Daugų technologijos ir verslo mokykloje, kur finaliniame „Žemės vaikai - 2012“ konkurse bus išrinkti nugalėtojai – „Žemės duktė“ ir „Žemės sūnus“.

Profesijos mokytoja Mildutė Skebienė

Nuotraukos >>>

 

   

Atgal - - - - - - - - - - - Į pagrindinį

Naujienos | Naujienų archyvas | Kontaktai | Bendros žinios apie mokyklą | Deutsch | English | Russian | Mokymo proceso organizavimas | Informacija moksleiviams | Informacija moksleivių tėvams | Foto galerija | Video galerija | Nuorodos į kitas interneto svetaines

Atnaujinta 2013.09.02 Sukurta 2002 ©