Stažuotės metu dalyviai susipažino su  Italijoje naudojamų daržovių įvairove, gamino ir ragavo daržoves, kurių anksčiau neteko pažinti. Dalyviai mokėsi gaminti bei patiekti įvairius šaltus, pirmus, antrus daržovių  patiekalus; susipažino su naujausiomis daržovių patiekalų ruošimo, patiekimo bei puošimo tendencijomis; sužinojo, kokie naudojami prieskoniai, padažai daržovių ruošime; patobulino įgūdžius dirbant su naujausia virtuvės įranga.  

Laisvu nuo praktikos metu dalyviai aplankė senovinius Otranto, Ostuni, Lecce, Crispiano miestelius. Apsilankė  vyno, sūrio, alyvuogių aliejaus ūkiuose. Taip pat aplankė unikalų Alberobello miestelį, kuris yra įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą dėl neįprastų senovinių pastatų, kurie vadinami Truli. Buvo nuvykę į profesinę mokyklą Crispiano miestelyje, kur rengiami būsimi virėjai. Stažuotėje dalyviai patobulino anglų kalbos įgūdžius,  pramoko italų kalbos, praplėtė sociokultūrinį akiratį, susipažino su Italijos kultūra