Stažuotės metu mokiniai gamino įvairius daržovių patiekalus ir serviravo stalus; susipažino su Ispanijoje naudojamų daržovių įvairove ir jų pirminiu paruošimu; susipažino ir išmoko gaminti Ispanijos bei kitų Viduržemio jūros šalių virtuvės daržovių patiekalus, sužinojo, kokie naudojami prieskoniai, padažai, ruošimo būdai; išmoko gaminti šaltus, pirmus, antrus ir vegetariškus daržovių patiekalus bei desertus; domėjosi, kokiuose induose ir su kokiais įrankiais patiekiami daržovių patiekalai; kokie gėrimai naudojami prie įvairių daržovių patiekalų. Susipažino su naujausiomis daržovių patiekalų ruošimo, patiekimo bei puošimo tendencijomis; įgijo žinių ir įgūdžių apie vegetarišką virtuvę; patobulino įgūdžius dirbant su naujausia virtuvės įranga.
Mokiniai patobulino anglų kalbos įgūdžius; praplėtė sociokultūrinį akiratį, susipažino su Ispanijos kultūra. Laisvu nuo praktikos metu jie aplankė senovinius miestelius Viduržemio jūros pakrantėje Altea ir Xalo, pamatė Flamenko šou, važiavo į safarį, lankėsi vyno fabrike Bodega