Naujienos

 

Projektinė veikla

Projektai:

 

Struktūrinių fondų

Tarptautiniai
Kiti

Kontaktai

 

 

 

STAŽUOTĘ PRISIMINUS

Leonardo da Vinči programos stažuočių projektas LT//PL/1/0970 „EUROPIETIŠKA VIRTUVĖ PABALTIJO ŠALYSE“

 

         Rugsėjo 18 – spalio 23 dienomis padavėjų ir virėjų - barmenų specialybės moksleiviai pagal Leonardo da Vinči programą vyko stažuotis į Vokietijos F+U mokymo įstaigą Chemnitze. Grupė atrinkta iš Utenos regioninio profesinio mokymo centro- 3 moksleiviai ir  VšĮ Alantos technologijos ir verslo mokyklos atrinkta 9 moksleiviai. Atrankos kriterijai : vokiečių kalbos pagrindų turėjimas, pažangus mokymasis ir elgesys, geras pamokų lankomumas.

         Projekto tikslas – suteikti galimybę moksleiviams atlikti praktiką moderniose maitinimo ir aptarnavimo paslaugų bazėse, esančiose F+U Sachsen  mokymo įstaigoje. Suteikti galimybę palyginti savo teorines ir praktines žinias  su šios mokymo įstaigos pasiekimais, įgyti praktinių įgūdžių. Įstojus į Europos Sąjungą mums reikalingi plataus profilio specialistai, galintys savarankiškai orientuotis ir prisitaikyti prie sparčiai kintančių gyvenimo sąlygų, lengvai persikvalifikuoti, jei netektų darbo. Skirtingi darbo reikalavimai iškelia ir skirtingus specialistų rengimo reikalavimus. Stažuotės metu moksleiviai pritaikė praktikoje teorines žinias, praplėtė akiratį įvairių išvykų ir susitikimų metu. Penkių savaičių bėgyje patobulino vokiečių kalbos žinias, susipažino su naujausiomis technologijomis ir priemonėmis maisto ruošimo, aptarnavimo , gastronomijos srityse

         Mokykloje ištisus metus  pagal projektus lankosi daug moksleivių iš įvairių šalių. Mūsų buvimo laikotarpiu lankėsi grupės iš Lenkijos, Čekijos, Prancūzijos, Kinijos, Vengrijos.

Mums buvo sudaryta speciali programa. Pirmą savaitę mokėmės vokiečių kalbos, vėliau dalyvavom įvairiuose seminaruose, tai jūros gėrybių, sūrių, egzotinių vaisių, Saksonijos vynų. Jie vyko su modernia technika, virtuvės šefas rodė, kaip galima pagaminti jūros gėrybes, paruošti furšetinį stalą su egzotiniais vaisiais ir sūriais. Galėjome paragauti įvairių moliuskų, midijų ir austrių, net 5 metų 10kg sveriančio ryklio. Mokėmės serviruoti stalus, flambiruoti ir porcijuoti patiekalus lankytojų akivaizdoj, dirbom virtuvėje. Lankėmės dideliuose supermarketuose, kuriuose apžiūrėjom asortimentą, „Merkurijus“ viešbutyje apžiūrėjom kambarius ir restoraną.

         Kiekvieną šeštadienį vykom į ekskursijas. Aplankėm Augusturburg pilį, aukščiausią Vokietijos vietą su slidinėjimo trasom ir keltuvais, Miniwelt miestelį, kur visi įžymūs pasaulio statiniai yra mažo dydžio. Buvom Saksonijos sostinėje Drezdene ir porceliano bei vyno mieste Meisene.

Paskutinę savaitę  šalių prezentacijai kartu su vengrų ir lenkų grupėmis turėjom paruošti  stendą ir pagaminti nacionalinį patiekalą.

         Stažuotės metu suradome daug naujų draugų iš Vengrijos, Čekijos, Prancūzijos, Vokietijos, Lenkijos. Pasikeitėme adresais ir tikimės vėl susitikti.

 

Stažuotės F+U Sachsen gGmbH dalyvis                                               Vytautas Šmitaitis

 

   

Atgal - - - - - - - - - - - Į pagrindinį

Naujienos | Naujienų archyvas | Kontaktai | Bendros žinios apie mokyklą | Deutsch | English | Russian | Mokymo proceso organizavimas | Informacija moksleiviams | Informacija moksleivių tėvams | Foto galerija | Video galerija | Nuorodos į kitas interneto svetaines

Atnaujinta 2006.12.04 Sukurta 2002 ©